Beşiktaş'ın Kanadalı oyuncuları tarihe geçti

Beşiktaş'ın Kanadalı oyuncuları tarihe geçti
Beşiktaş'ın Kanadalı oyuncusu Cyle Larin, ülkesinin Meksika ile oynadığı maça damgasını vurdu. Mücadelede iki gol atan Larin, milli takımdaki gol sayısını 22'ye yükseltti ve milli takımdaki en golcü futbolcu rekoruna ortak oldu.

Dünya Kupası yolunda emin adımlarla ilerleyen Kanada, gruptaki en güçlü rakiplerinden Meksika karşısında tarihi bir galibiyet elde etti. 2022 Dünya Kupası Kuzey Amerika Elemeleri''nde Cyle Larin adeta fırtına gibi esti.

Beşiktaş''ın yıldızı Larin, Kanada''nın Meksika''yı konuk ettiği maçta iki gol birden attı. 45. dakikada Beşiktaş''ın golcüsü Cyle Larin attığı golle takımını soyunma odasına 1-0 önde götürdü. 52. dakikada bir gol daha kaydeden Larin skoru 2-0''a getirdi. 90. dakikada Hector Herrera''nın golü Meksika''ya yaramadı ve Kanada rakibini 2-1 mağlup etti.

LARIN TARİH YAZDI

Larin attığı iki golle Meksika''yı yıkarken, bu goller üç puanın dışında önemli istatistikleri de beraberinde getirdi. Kanada, 2000 yılından bu yana Meksika''yı yenemiyordu. 21 yıllık özlemi Beşiktaş''ın yıldızının golleri bitirdi.

EN GOLCÜ OYUNCU OLACAK

Öte yandan Cyle Larin, milli takımdaki gol sayısını 22''ye yükseltti ve milli takımdaki en golcü futbolcu rekoruna ortak oldu. 22 gollü Kanadalı eski futbolcu Dwayne De Rosario bunu 81 maçta gerçekleştirirken aynı gol sayısına Cyle Larin 44 maçta ulaştı.

Kanada formasıyla maç başına 0.5 gollük istatistik tutturan Cyle Larin, bir gol daha atması durumunda Kanada Milli Takımı tarihinin en golcü futbolcusu olacak.

ATIBA DA TARİHE GEÇTİ

Kritik gecede bir rekor da Atiba Hutchinson''dan geldi. Beşiktaş''ın deneyimli futbolcusu Kanada formasını 90. kez sırtına geçirdi ve ülke tarihinin en çok forma giyen futbolcusu oldu.