Beşiktaş gençleri gözden çıkardı. 40 yaşındaki futbolcuya sarıldı

Beşiktaş gençleri gözden çıkardı. 40 yaşındaki futbolcuya sarıldı
TFF'nin yeni yabancı kuralı sonrası Beşiktaş, Atiba Hutchinson hakkında kararını verdi.

Başkan Ahmet Nur Çebi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Atiba için Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı futbolcu kriteri konusundaki kararına göre hareket edeceklerini söylemişti. Çebi koşulların oluşması halinde 9 yıldır siyah-beyazlı formayı giyen deneyimli futbolcunun kontratını yenileme düşüncesinde olduklarını da ifade etmişti.

ATİBA İLE 1 YIL DAHA

Türkiye Futbol Federasyonu’nun dün 8+6 olan yabancı futbolcu kriterinin devam edeceğini resmen duyurması Atiba Hutchinson’un takımda kalma ihtimalini bir hayli artırdı.

Süper Lig’de 2022-23 sezonunda TFF''nin yeni yabancı kriteri sahada aynı anda en fazla 8, kadroda 14 yabancı oyuncu olarak uygulanacak. Siyah-beyazlılar bu sevindirici gelişmeyle birlikte Atiba’nın sözleşmesini büyük olasılıkla 1 yıl uzatacak.

DÜNYA KUPASI''NDA BEŞİKTAŞ''IN KAPTANI OLARAK SAHNE ALACAK

Kanada Milli Takımı’nın da kaptanı olan Atiba böylece Katar’da 21 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek FIFA Dünya Kupası’na Beşiktaş kaptanı olarak gidecek.

8 Şubat 2023’te 40 yaşına girecek Atiba sezon sonu Beşiktaş’ta 10. yılını tamamlayacak ve futbol kariyerini siyah-beyazlı forma altında noktalayacak. Beşiktaş’ta sembol isimler arasında yer alan Atiba, futbolu bıraktıktan sonra yardımcı antrenör olarak kulüpte çalışmaya devam etmeyi planlıyor.

KONTENJAN MÜSAİT

Kartal’da yabancı futbolcu kontenjanı Atiba Hutchinson’un takımda kalabilmesi için uygun görünüyor. Siyah-beyazlılar sözleşmeleri biten Adem Ljajic, Jeremain Lens, Douglas ve Fabrice Nsakala’nın yanı sıra Domagoj Vida, Michy Batshuayi, Miralem Pjanic ve Cyle Larin’le yollarını ayırdı.

Şu ana kadar Gedson Fernandes ve Romain Saiss’i renklerine bağlayan Beşiktaş’ın kadrosunda kiradan dönecek olan Ajdin Hasic ve Tyler Boyd’la birlikte sözleşmeli 11 yabancı bulunuyor. Türkiye Futbol Federasyonu yeni sezon için 14 yabancıya izin verirse Atiba’nın yolu açılacak.