Beyaz Saray: Trump, FETÖ elebaşı Gülen’in iadesini taahhüt etmedi

Beyaz Saray: Trump, FETÖ elebaşı Gülen’in iadesini taahhüt etmedi
Beyaz Saray’dan FETÖ elebaşı Gülen’in Türkiye’ye iadesi iddiaları ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Başkan Trump’ın Gülen’in iadesini taahhüt etmediği belirtildi.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Fethullah Gülen’in iadesini taahhüt etmediğini açıkladı.

Reuters’ın haberine göre üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisinin yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la G20’deki görüşmesinde başkan [Trump] Fethullah Gülen’in iadesi için taahhütte bulunmadı” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye, Gülen’in iadesi için darbe girişiminin ardından adımlarını hızlandırdı. Ancak bugüne kadar ABD’den karşılık alınmış değil.

ERDOĞAN VE ÇAVUŞOĞLU İADENİN GÜNDEMDE OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Erdoğan, G20 zirvesinde yaptığı açıklamada Gülen’in iadesinin de konuşulduğunu söylemişti: “[Trump’la] FETÖ konusunu da konuştuk. (Fethullah Gülen’in iadesi) Ben bu konuda ümidimi yitirmek istemiyorum, hala umutluyum. Umarım FETÖ konusunuda çözeceğiz.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pazar günü Trump’ın Erdoğan’a ABD’nin Gülen’i ve diğer şahısların iadesi üzerinde çalıştığını söylediğini belirtmişti.

Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada da 15 eyalette ‘FETÖ‘ye operasyon yapıldığını belirterek New Jersey’de tutuklamaların başladığını söylemişti.

FBI’DAN NET AÇIKLAMA GELMEDİ

Çavuşoğlu, 15 eyalette ‘FETÖ‘ye operasyon yapıldığını belirterek New Jersey’de tutuklamaların başladığını söylemişti.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre FBI yetkilileri, Adalet Bakanlığı’nın politikalarını gerekçe göstererek konuyla ilgili yorum yapmadı.

Yetkililer, operasyon ve tutuklama açıklaması için “Böyle bir operasyon olduğu yolundaki haberleri doğrulamıyor veya yalanlamıyoruz” dedi.

İlgili Haberler