Bilecik'in yeni valisi Bilal Şentürk kimdir

Bilecik'in yeni valisi Bilal Şentürk kimdir
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bilecik Valiliği'ne atanan Bilal Şentürk merak konusu oldu. Peki, Bilal Şentürk kimdir, nereli ve kaç yaşında?

İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bilal Şentürk, Bilecik Valisi olarak atandı. Şentürk'ün yılbaşından sonra görevine başlaması beklenirken, Bilecik halkı yeni valisi Bilal Şentürk kimdir, nereli ve kaç yaşında? şeklindeki sorulara cevap arıyor.  

YILBAŞINDAN SONRA GÖREVE BAŞLAYACAK

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, bir süre önce AK Parti'den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesinin ardından görevinden ayrıldı. Büyükakın'ın yerine vekaleten Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen getirildi. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bilal Şentürk Bilecik Valiliği'ne atandı. İçişleri Bakalığı Personel Genel Müdürü Şentürk'ün yılbaşından sonra Bilecik'e gelerek görevine başlaması bekleniyor.

BİLAL ŞENTÜRK KİMDİR?

1972 yılında Çaykara Ataköy’de doğdu.1996 yılında Samsun Kaymakam adayı olarak başladığı meslek hayatına Havza Kaymakam refikliği, Sakarya – Hendek Kaymakam stajı, Antalya Akseki’de Kaymakam Vekilliği yaptı. İngiltere Bath’ da 8 ay süreyle dil kursu ile çeşitli inceleme çalışmalarına katıldı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptı. Düzce Yığılca, Sivas-Doğanşar, Afyonkarahisar-Şuhut, Bitlis-Ahlat, Yalova-Termal’de Kaymakam olarak görev yaptı. İçişleri Bakanlığında İller İdaresi Genel Müdürlüğünde şube müdürü, Personel Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görevlerde bulundu. Eylül 2015 itibariyle Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Denetleme Kurulu Üyeliği görevine atandı.