Bilim insanları şimdi de bunu tartışıyor. Mutfaktaki büyük tehlike. Hiçbirimizin haberi yok. Bakın nasıl tehdit ediyor

Bilim insanları şimdi de bunu tartışıyor. Mutfaktaki büyük tehlike. Hiçbirimizin haberi yok. Bakın nasıl tehdit ediyor
Teflon tavalar hakkında konuşan bilim insanları, tavanın ısınması sonucu meydana çıkan gazların tehlike yaratabileceğini ancak bu durumun nadir olduğunu belirtti.

Bilim dünyasının son tartışma konusu, yapışmaz ve teflon tavalarla ilgili. Live Science’de yer alan habere göre uzmanlar, teflon tavaların güvenirliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Polytertrafluoroethylene (PTFE) adlı plastik ile kaplanan teflon tavaların, aşırı ısınması durumunda bazı toksiklerin meydana çıkabileceğini aktaran uzmanlar, bu toksiklerin insan vücuduna girmesi ile birlikte zehirlenmeler meydana gelebileceğini ortaya koydu.

Uzmanlar, birçok teflon tavanın büyük tehlike yaratmadığını belirtirken, adi tavalar için ise aynı şeyi söylemenin mümkün olmadığını kaydetti.

"AŞIRI ISINDIĞINDA MEYDANA ÇIKIYOR"

Teflon tavalar hakkında açıklamada bulunan Kuzey Carolina'daki Ulusal Çevre Sağlığı Bilimleri Enstitüleri'nden üreme uzmanı Suzanne Fenton, “Tavalar aşırı ısındığında, bu PTFE kaplaması parçalanmaya başlar. Bu parçaların oluşturduğu toksiklerde insanları zehirleyebilir" dedi.

BELİRTİLERİNİ SIRALADI

Fenton, zehirlenme durumunda ortaya çıkacak belirtileri de sıralayarak, “Teflon parçalandıkça bir dizi toksik gaz açığa çıkarır. Nadir durumlarda, bu kimyasal dumanların solunması, yüksek ateşle karakterize bir durum olan polimer dumanı ateşine neden olabilir. Zehirlenmenin belirtileri de nefes darlığı ve halsizlik şeklinde gelişir” diye konuştu.

Kaynak: Live Science

İlgili Haberler