Bilim Kurulu nafile toplantılarına devam edecek

Bilim Kurulu nafile toplantılarına devam edecek
Türkiye’de son 24 saat içinde salgının başından bu yana en yüksek hasta sayısına (37 bin 303) ulaşılmasının ardından Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanıyor. Saat 17.00’da başlayacak toplantı sonrası yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük korona virüs tablosunda Türkiye genelinde son 24 saatte (30 Mart) 37 bin 303 hasta tespit edilmesiyle birlikte salgının başından bu yana en yüksek hasta sayısına ulaşılmış oldu.

Rekor hasta sayısı ve 155 vefatın ardından gözler yeniden Bilim Kurulu’na çevrildi.

Gelen son dakika bilgisine göre, Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanıyor. Kritik toplantı bugün saat 17.00''de video konferans yöntemiyle yapılacak. Toplantının ana konusunun kısa süre içerisinde artan vakalar ve aşı olması bekleniyor.

Toplantının ardından yazılı açıklama yapılması beklenirken, çıkacak kararlar merakla bekleniyor.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden paylaştığı verilere göre, Türkiye genelinde uygulanan aşı dozu 15 milyon 691 doza ulaştı. Birinci doz aşı olanların sayısı, 8 milyon 899 bulurken ikinci dozu sayısı ise 6 milyon 792 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanlığının dört aşamalı aşı takviminde birinci aşamada yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, sağlık çalışanları, yaşlı, engelli ve koruma evlerinde kalanlar ile buralarda çalışanların aşılamaları tamamlandı.

İkinci aşamada yer alan 60 yaş ve üzeri bireyler ile üçüncü aşamada yer alan bazı kronik hastaların aşılanması sürüyor.

Her aşamada yer alan farklı yaş ve meslek gruplarının aşılanmasının ardından dördüncü aşamada sırası geldiği halde zamanında aşı yaptıramayanlara Kovid-19 aşısı uygulanacak.