Ünlü kripto para borsasına 100 milyon dolarlık ceza

Ünlü kripto para borsasına 100 milyon dolarlık ceza
Ünlü kripto para borsası BlockFi, soruşturma kapsamında uzlaşma yolunu seçerek 100 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Kendisine açılan soruşturma kapsamında 100 milyon dolar ceza ödeyecek

ShiftDelete - Dijital dönüşümün lokomotifi konumunda bulunan internetin bizlere en büyük hediyelerinden biri de kripto paralar. Doğru ve yerinde hamleler yapıldığında yatırımcısına ciddi miktarlar kazandırabilme potansiyeline sahip bu varlıklar, son dönemde geleceğin paraları olarak lanse edilmeye başlandı. Durum böyle olunca bu alanda yatırım yapan kişilerin sayısı da büyük ölçüde arttı.

Kripto para yatırımı yapmak isteyen kullanıcılara sunduğu faiz imkanları ve aylık ödediği promosyonlarla bilinen ünlü kripto para şirketi, kendisine açılan soruşturma kapsamında 100 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti. İşte ayrıntılar…

BlockFi, SEC ile uzlaşmada 100 milyon dolar ceza ödeyecek

Bilindiği üzere BlockFi, Kasım 2021’den itibaren yüksek faiz sunan kripto para tasarruf hesapları nedeni ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) incelemesi altında. Bu kapsamda şirketin kullanıcılarına çeşitli kripto paralar üzerinden yüzde 9,5’a varan faiz imkanı sunması incelemeye takılırken, bir süre önce soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

BlockFi, soruşturmada uzlaşma yolunu seçti. Şirket, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na 50 milyon, Teksas, New Jersey, Alabama ve Kentucky gibi eyaletlerin düzenleyici kuruluşlara da 50 milyon dolar ödeyecek. Toplamda 100 milyon dolarlık bir ödeme yapmayı kabul eden kripto para şirketi, artık ABD’li kullanıcılarının büyük bir kısmına yüksek faiz sunan hesaplar açamayacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan BlockFi sözcüsü Madelyn McHugh, şu ifadeleri kullandı;

Müşterilerin varlıklarının BlockFi platformunda korunduğunu ve BlockFi Faiz Hesabı müşterilerinin her zaman olduğu gibi kripto faizi kazanmaya devam edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Federal ve eyalet düzeyinde düzenleyicilerle üretken ve devam eden bir diyalog içindeyiz, ancak şu an için piyasa söylentileri ile ilgili yorum yapmamayı seçiyoruz.