Dünya çapındaki tüm kameralar ele geçirildi. Kimliklerimiz ellerinde

Dünya çapındaki tüm kameralar ele geçirildi. Kimliklerimiz ellerinde
Bilişim uzmanları, dünya çapında en çok kullanılan güvenlik kamerası markalarının hala üretici firmanın belirlediği şifreleri kullanıldığını açıkladı. İlk şifrelerin kolaylıkla kırılabileceği dolayısıyla kimliklerimizin ele geçirilebileceği ifade edildi.

Uzmanlar, Çin''de üretilen 3,5 milyondan fazla aktif IP kameranın üretici firmanın varsayılan şifresiyle kullanıldığını ve özel şifre oluşturulmadığı için şifrelerin kolaylıkla ele geçirildiğini açıkladı Cihazlarda hiçbir korumanın bulunmadığını ve bu nedenle kullanıcıların gözetlenme riskiyle karşı karşıya kaldığı konusuna dikkat çekilerek vatandaşlar uyarıldı.

Çin''de yapılan bu duyurulardan sonra tüm dünyada IP kameralarla alakalı güvenlik açığını olduğu ortaya çıktı. Sadece ABD''de varsayılan kimlik bilgileriyle korunan 458 binden fazla cihaz faaliyet gösterirken, Birleşik Krallık''ta yaklaşık 250 bin cihazdan bahsedildi. Bunun yanı sıra en çok tehlikede olan ülkelerin Meksika, Çin, Kore Cumhuriyeti, Hindistan, Brezilya ve Rusya gibi ülkeler olduğu ortaya çıktı.

Dünya çapında en az 21 bin kameranın ise herhangi bir kimlik doğrulamasından yoksun olduğu ifade edildi.

GÜVENLİK KAMERASI ŞİFRELERİ

İnternete bağlı tüm cihazlar bilinmeyen ve potansiyel olarak kötü niyetli üçüncü taraflarca erişilme tehlikesiyle karşı karşıya. Güvenlik kameraları söz konusu olduğunda, kötü amaçlı kullanıcılar bu kameraların yayınlarına erişebilir, hassas kişisel verileri kaydedebilir ve kamerayı bir ağ üzerinde savunmasız bir uç nokta olarak kullanabilir.

CyberNews araştırmacıları tarafından yapılan açıklamalarda, analizlerinde karşılaştıkları tüm kamera markalarının, varsayılan parolayı değiştirmeden ya da hiç parola olmadan çalışmasına izin verilmesinden bahsedildi. Bunlar arasında "Hikvision, HIPCam, Cisco, Toshiba ve Linksys" yer aldı.

En popüler kamera üreticilerinin en yeni ürünleri, model ya da aygıt yazılımı sürümüne göre, kullanıcıları bir şifre belirlemeye zorlayacak ya da rastgele benzersiz bir şifre oluşturacak şekilde programlanmış durumda olarak tanımlandı.

İlgili Haberler