En zengin sıralamasında geriye düşünce Bill Gates'den Elon Musk'a aptallık göndermesi

En zengin sıralamasında geriye düşünce Bill Gates'den Elon Musk'a aptallık göndermesi
Microsoft'un kurucusu ve eski CEO'su Bill Gates, kripto para kullanıcılarını "büyük aptal teorisi"ne inandıklarını söyleyerek eleştirdi. Daha önce de yine kripto konusunda hedefine Elon Musk'ı alan Gates'in bu sözlerini okuyanlar "dolaylı olarak yine Musk'a aptallık göndermesi yapıyor" yorumunda bulundu.

Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates, katıldığı bir konferansta verdiği röportajda akılları karıştıran ifadelerde bulundu.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Bill Gates, röportaj esnasında soruları cevaplarken şu an içerisinde bulunduğumuz dünya düzeninde ekonomik düzeylerin “hiç görmediği hızlı” değiştiğini belirtti. Sermayelerin hangi yöne doğru gideceğini belirsizleştiren bu durumun, büyük bir sorun olduğunu da belirtti.

İklim değişikliğinin kötü sonuçlarından kaçınmak için harekete geçilmesi gerektiğini belirten Microsoft kurucusu, kripto paraların ve NFT‘lerin “Büyük aptal teorisine dayandığını” belirtti. Yüksek meblağlarda fiyatlandırılmış olan varlıkların, ancak onları satacak daha aptal birini bulduğunuz zaman sürekliliğini devam ettireceğini belirtti. 

Ünlü milyarder, geçtiğimiz günlerde büyük bir hırsızlık olayıyla karşı karşıya kalan NFT projesi Bored App Yatch’a atıfta bulunarak, “Dijital pahalı maymun dünyayı baya iyileştirecek” söyleriyle onlarla alay etti. Satılan ürünlerin fiyatlarının artmasınının ise tamamen yatırımcı sayısıyla doğru orantılı olduğunu belirtti.

Bill Gates NFT ve kripto paralarla ilgili çarpıcı sözlerine ise “Aptal teorisi, bireylerin bir ürün satın alırken başka birinin daha da fazla bir meblağ ödeyeceğini düşünerek umutla satın almasından oluşuyor” diye devam etti.

Kripto para borsasına “Ben buna dahil değilim” diyerek kestirip atan Gates’in, bu sözlerinden sonra birçok kişiden cevap alacağı aşikar. Sosyal medyada insanlar Bill Gates’e cevap vermesi için kripto para sözcüsü olarak anılan Musk‘ın açıklama yapmasını şimdiden bekliyor.

İlgili Haberler