Bill Gates korona virüs salgınına yeni istikamet çizdi. Gerçek olursa yandık

Bill Gates korona virüs salgınına yeni istikamet çizdi. Gerçek olursa yandık
Yeni tip korona virüs salgını süresince eleştiri oklarının hedefinde olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, insanlığın normal hayata dönüşü için tarih verdi. 2021 yılı içerisinde bunun zor olacağını aktaran Gates, dünyada hayatın ancak 2022 sonunda normale dönebileceğini açıkladı.

NTV''de yer alan habere göre, Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Microsoft''un kurucusu Bill Gates, yeni tip korona virüs salgınının ne zaman biteceğine dair yeni tahminini açıkladı. Gates''in tahminlerine göre 2021 yılında normalleşme olmayacak.

"2022 SONUNDA HAYAT NORMALE DÖNECEK"

Gates, ''Hayat ne zaman normale dönecek'' sorusuna yanıt verdi. Covid-19 aşılarının hızla yaygınlaştığının altını çizen Gates, 2022''nin sonunda hayatın normale dönmesini beklediğini ifade etti.

"AŞILAR PAYLAŞILACAK"

Aşıları şu an için ağırlıklı olarak gelişmiş ülkelerin tekelinde olduğunun altını çizen Gates, önümüzdeki birkaç ay içinde bu ülkelerdeki aşılama miktarının istenilen seviyeye geleceğini belirti. Gates''e göre bu aşamadan sonra gelişmiş ülkeler aşıları dünyanın geri kalanı ile paylaşacak ve bu salgının seyrinde çok önemli bir etkiye sahip olacak.

MİLYONLARCA DOLAR KAYNAK AKTARDI

Bill Gates ve eşi Melinda Gates''in kurduğu Gates Vakfı, Covid-19''la mücadeleye milyonlarca dolar kaynak aktardı. 2008 yılından itibaren aşı çalışmalarına yaklaşık 45 milyar dolar aktaran çift, korona virüse karşı geliştirilen 4 projeye destek oldu.

TÜRK ÇİFTİN ŞİRKETİNE TAM 55 MİLYON DOLAR

Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci''nin sahibi olduğu  BioNTech ve Pfizer firması ile birlikte geliştiren korona virüs aşı adayının üçüncü faz klinik deneylerde hastalığın bulaşmasının yüzde 90 engellendiğini duyurulmuştu. Gates Vakfı, korona virüsten önce BioNTech’e ilk yatırımını 2019 yılında 55 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi.

Salgının ilk gününden bu yana virüs dünya genelinde 150 milyonun üzerinde insana bulaştı ve 3 milyonun üzerinde kişinin canına mal oldu.

İlgili Haberler