Bill Gates’in isteyeceği bir haber yaptılar. CNN Türk’ten tepki toplayan başlık

Bill Gates’in isteyeceği bir haber yaptılar. CNN Türk’ten tepki toplayan başlık
CNN Türk’ün "hayvancılık gezegene zarar veriyor" alt manşetiyle geçtiği haber tepkileri de beraberinde getirdi. En büyük geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayalı Türkiye’de hayvancılığı kötüleyen bir habere yer verilmesi sosyal medyada eleştirilere neden oldu.

CNN Türk tarafından yayınlanan yapay et ile ilgili haberin görselinde "hayvancılık gezegene zarar veriyor" alt manşeti sosyal medyada tepkilere neden olurken zihinlere yönelik algı operasyonu yapıldığı öne sürüldü.

Bill Gates''in yapay et planı hakkındaki açıklamalarının ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı adımlar atarken, Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü’nün de bu konuda çalışmalar yürüttüğü ortaya çıkmıştı. Son olarak CNN Türk, tepki çeken bir habere imza attı.

Twitter''da büyük tepki çeken haber için "#CnnTürkHaddiniBil" başlığı altında on binlerce tweet atıldı.

CNN Türk''ün haberinde şu ifadelere yer verildi:

"İklim Felaketi Nasıl Önlenir’ adlı yeni kitabının tanıtımı sırasında konuşan dünyanın en zengin insanlarından biri olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates de küresel ısınmadaki payından dolayı gelişmiş ülkelerin hayvan yetiştiriciliğini bırakıp yapay et tüketimine geçmesi gerektiğini söyledi. Gates’in yapay et ile ilgili önerisi tartışma konusu oldu."

 

İlgili Haberler