Binali Yıldırım çiftçilere böyle seslendi: Maliyetler, mazot ve gübre yüksek diye düşünmeyin

Binali Yıldırım çiftçilere böyle seslendi:  Maliyetler, mazot ve gübre yüksek diye düşünmeyin
AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir otelde düzenlenen "İş Dünyası ve STK Buluşması" programına katıldı.

Binali Yıldırım, programdaki konuşmasında Tekirdağ''ın önemli bir tarım ve sanayi kenti olduğunu vurguladı.

Organize Sanayi Bölgesi''nde (OSB) 180 bin ailenin iş sahibi olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, "Tekirdağ sadece sanayi değil aynı zamanda tarımda da öne çıkmış bir ilimiz. Özellikle tahıl ve ayçiçeğinde önemli bir katkısı var." ifadesini kullandı.

"EKEBİLDİĞİNİZ KADAR EKİN"

Dünyada bilgi ekonomisine geçildiğini anlatan Yıldırım, herkesin bunu iyi anlaması gerektiğine işaret etti. Bilgi ekonomisinde daha az alın terinin, daha çok akıl terinin olduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Sermaye, para hepsi akılda. Bilgi orada üretiliyor. Bilgi orada güce dönüştürülüyor, kaynağa dönüştürülüyor ve sonunda da refah beraberinde geliyor. Değişimi ıskalamamamız lazım. Mutlaka bilişime, teknolojiye katma değeri yüksek ürünlere daha çok kafa yormamız lazım. Tarımla uğraşıyorsunuz, tarımda da verim artışı teknolojiyi kullanmak birinci önceliğimiz olmalı. Ekin kardeşim, ekebildiğiniz kadar ekin.

"MAZOTU GÜBREYİ DÜŞÜNMEYİN DEVLETİNİZ YANINIZDA"

''Maliyetler yüksek, mazot yüksek, gübre yüksek, diğer girdiler yüksek nasıl ekelim'' diye düşünüyorsunuz düşünmeyin devletiniz yanınızda.

İlgili Haberler