Binali Yıldırım: "Cumhurbaşkanımız projeleri anlatacak"

Binali Yıldırım: "Cumhurbaşkanımız projeleri anlatacak"
Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım’ın Yenikapı’da düzenlenen ortak mitinge konuşmasını "Ben fazla vaktinizi almayayım, Cumhurbaşkanımız projeleri anlatacak" şeklinde tamamlaması dikkat çekti.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım’ın Yenikapı’da düzenlenen ortak mitinge konuşmasını Ben fazla vaktinizi almayayım, Cumhurbaşkanımız projeleri anlatacak" şeklinde tamamlaması dikkat çekti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerine 1 hafta kala Yenikapı'da düzenlediği mitingde konuşan Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın konuşmasını "Ben fazla vaktinizi almayayım, Cumhurbaşkanımız projeleri anlatacak" şeklinde noktalaması dikkat çekti.

Yıldırım konuşmasında, "1994'ten beri gönül coğrafyamızın lideri, mazlumların kardeşi Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı olarak İstanbul'a hizmet etme fırsatı bulduğum için şükrediyorum. Sizlerin kararıyla şehrin emini olursam bu hizmetlerin daha fazlasını yapmak için sizlerle beraber olacağım" dedi.

Yıldırım, "15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dirayetiyle, liderliğiyle hainlere o gece hak ettikleri cevabı verdiğinde, Cumhurbaşkanımızdan sonra ilk görüştüğüm lider Sayın Devlet Bahçeli oldu. Yenikapı'ya ruh veren, Cumhur İttifakı o gece kuruldu. Siz bu meydanı doldurdukça ne hainlere yeniliriz ne de ekonomimize saldıranlara 'eyvallah' ederiz. Şimdi de beka için 'Milli karar, cumhur için istikrar' diyen Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "Allah'ın izniyle 1994'te bu mübarek şehri nasıl diriltip canlandırdıysak Cumhuriyet'in 100'üncü yılında İstanbul'u dünyanın yıldızı yapacağı" diye konuştu.

Binali Yıldırım, "Bu meydanda Cumhur İttifakı'nın gür sesi yankılanıyor. Sergilediğiniz bu muhteşem tablodan gurur duyuyoruz. Herkes için hizmet götüreceğiz, herkes için çalışacağız. Bize yakışan sevgiyle çalışmak ve İstanbulluya hizmet etmektir" dedi. "Size daha güvenli bir İstnabul sözü veriyorum bu söz Yıldırım sözüdür" diyen Binali Yıldırım, "İstanbul'da trafik ulaşım çile olmaktan çıkacak. Her yere rahat ulaşacaksınız" diye konuştu.

Yıldırım konuşmasında, "Kaldırımlar sahiplerine teslim edilecek. İstanbullular çoluk çocuğu ile rahatlıkla kaldırımlarda yürüyecek. İstanbul'da çalışmak isteyene iş kendi işini kurmak isteyene destek bizden. Gençler benim kankam olmaya var mısınız?" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım sözlerini, "Ben fazla vaktinizi almayayım, Cumhurbaşkanımız projeleri anlatacak" noktaladı.

MİTİNG HAZIRLIKLARI

Meydana 16 metre yüksekliğinde 145 metre genişliğindeki sahneye iki led ekran, 18 ses kulesi kuruldu. Alanda 12 dev ekran bulunurken, alan ve çevresinde yaklaşık 5 bin civarında polis görev alıyor. Binlerce polisin görev aldığı mitingde bir ilk de yaşandı. Devlet tarafından İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen bekçiler de 31 Mart yerel seçimler öncesi düzenlenen mitingte görev aldı.