Binlerce ton çürümeye terk edildi: Çiftçi kara kara düşünüyor

Binlerce ton çürümeye terk edildi: Çiftçi kara kara düşünüyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Hatay'da yüz binlerce ton soğanın alıcı bulamadığı için çürümeye terk edildiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal hükümetin politikaları nedeniyle bir soğan krizi yaşandığını, sonbaharda soğan eken çiftçinin soğanlarını satamadığına dikkat çekti.

CHP'li Sarıbal parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Hatay'da yüz binlerce ton soğanın alıcı bulamadığı için çürümeye terk edildiğini söyledi. Sarıbal, hükümetin çiftçinin elinde kalan soğanları alması gerektiği çağrısını yaparak "Bu soğan çürümemeli. Çiftçinin alın teri çöp olmamalı. Milli servet bunlar" dedi.

Sarıbal, pazarda 5 liraya kadar satılan soğana çiftçinin 80 kuruşa alıcı bulamadığını belirterek şöyle konuştu:

"Bir soğan krizi devam ediyor. Sonbaharda ihracat engeli getirildi, yakın dönemde kısmen açıldı. O dönemde Hatay ve Adana bölgesi soğanlarını ektiler. Bugün soğanlar çıktı. Soğanlar taze, depolama şansı yok. Sofralık, bir an önce tüketilmesi gerekiyor. Ama Hatay’da yüz binlerce ton soğan şu anda satılmıyor, çürümeye terk edilmiş durumda. 80 kuruşa alıcı yok.

Böyle bir süreç yönetilemez. Korona virüs bahanesi adı altında gerçekten bir süreç ancak bu kadar kötü yönetilebilir. Ya bu ürünleri alacaksınız, tarlada bırakmayacaksınız. Bir denge tutturacaksanız. Pazarda 3, 4 ya da 5 lira. Ama tarlada soğan 80 kuruş. Tüketici pahalı yiyor, üretici ürününü satamıyor. Nedir bu işin sırrı? Hükümetin gerçekten öngörülemez yanlış politik uygulamaları…

Hatay isyan etti, Hatay sesini yükseltti. Soğan meselesi çözülmeli. Bu soğan çürümemeli. Çiftçinin alın teri çöp olmamalı. Milli servet bunlar."