Bir bu eksikti; kıskançlık virüsü

İsmine ne derseniz deyin Kovid-19 işlerine devam ediyor. Kanımca bunu bir süre daha sürdürecek. Modern tıbba geçildiğinden bu yana insanlardan fazla hayvanlar itlaf edilmekte. Maymunlar ve beyaz farelerden sonra hamsterlar da deneylerde kesilip biçiliyor.

Bu kes Honkong'da doğranıyorlar. Uçurulan balonlardan biri hamsterlardan iyi sonuç alındığı şeklinde. Dilerim doğru çıksın.

Son bomba

3 Nisan tarihili Avustralya çıkışlı bir haber ise tüm dünyayı oldukça umutlandırdı. Tuhafıma giden, bunun bizdeki duyuluşunun bir gazetecinin ağzından olması. Zafer Şahin ne zamanki konuştu, CNNTürk'ün 2 profesör konuğu da ortaya çıktılar. Kemalettin Aydın ile Taner Demirer, "Onunla ilgili algımız var. Hatta Bakanlık da bunun üstüne gidilmesi talimatı verdi" dediler.

İyileşen hastalar

İşin özeti, Kovid-19 tedavisi görüp iyileşenlerin antikorlarından yararlanma esasına dayanıyor. Hiç bir tıb eğitimi almadım, ancak aşı ve testlerle ilgili o kadar çok TV izleyip kitap karıştırdım ki, yakında ukela "din bilginleri"ne benzeyeceğim.

En son gelişmelerden çıkardığım sonuç, antikor tedavisinin 19 saatte hastayı evine yollayacak etkinlikte olması. Diğer olumlu yanı, tam anlamıyla devreye  sokulması da kısa sürede  mümkün. İşi biraz hafifletirsek, Asteriks'in büyücüsünün kazanda elde ettiğinin daha güçlüsü...

Kıskançlık faslı

Böylesi programları izleyenler bir konuyu çoktan farketti. Yurt dışından bağlananlara buradakiler yüz vermiyor. Hemen hepsi, "Bizim çalışmalarımız" diyor. Stüdyodakiler anında tepkiyi koyuyor. Bu da genelde soru sormamak şeklinde oluyor. Laf aramızda yurt dışındakilerin bazılarına ben de bozuluyorum. Gurbet ellerden bağlananların şu sözleri mutlaka asabımı bozuluyor:

"Benim üneversitemde aşı çalışması dudakları uçuklatan hale geldi. Bittiğinde pul büyüklüğünde olacak. Bir yerinize yapıştırdığınızda gün bitmeden işlem tamamdır."

Benim gırgırım

Doğduğumda sağ şakağımda oluşan kırmızı lekelerin öyküsüne benziyor. Anneme sormuştum; "Bu neden çıktı?.."

Alın size verdiği cevabı: "Oğlum biliyorsun ben çiçekleri severim. Öncelikle de kokulu Osmanlı karanfillerini. Sana hamileyken bahçenin birisinde bunları farkettim, dayanamayıp koparıp aldım. Herhalde sonra elimle kafamı kaşıdım ki o kırmızılık bunun sonucu oluştu."

Ben de espriyi patlatıp, "İyi ki patlıcan çalmamışsın..." demiştim.

Mevsimi var

Yedek subaylık muayenesi sırasında abimin sınıf arkadaşı askeri tabib Dr. Zihni Güney'e sormuştum. Verdiği cevap çok basitti: "Damar toplanması, yani kılcal damarlar o bölümde derinin hemen üzerinde gelişmişler."

Bence daha ikna edici yan, suratımdaki pembeliğin karanfil mevsiminde koyulaşması. Bu da annemin varsayımına hak kazandırmakta.

4 günde eve

Türkiye'nin Gündemi'nde en ilginç bağlantı Bursa'ya yapıldı. İlker Cumbul'la yapılan söyleşiden virüsü nasıl kaptığından çok teşhis ve evde bakıma yollanış süresi dikkat çekiciydi: 2 gün

Daha tuhaf olanCumbul 2 çocuk ve eşiyle aynı evde yaşıyor. Kovid-19'u diğerlerine bulaştırmaması nasıl mümkün oluyor?

Sanıyorum evine gelen ekibin başında nefesi kuvvetli bir hoca var. Dikkat edin birileri alınmasın diye Emir Sultan'ın adını ağzıma almıyorum. İşte o zaman 2. defa çarpılırım. 4 Şubat günü kırılmayan- çıkmayan yerim kalmamıştı. Allah ikincisinden korusun.

Bir tavsiye

NTV'de haberler öncesi kısa bir kuşak veriliyor. Dil uzmanı konuşma ve yazma hatalarını düzeltiyor. Beğeniyorum.

Fakat, bir şey kafama takılıp kaldı. Acaba bünyelerindeki habercilere de ders vermeyi  düşünüyorlar mı? Yakın zamandan bir örnek; Pazar günü İstanbul'un Anadolu yakasından  bilgi veren bir bayan muhabir Türkçe'nin T'sinden habersizdi. Gerçekten de bunlar çoğunlukta. İşe alınırken kurstan geçirilmeli. Benim onlara teklifim Hüseyin Movit ve herkesin anlayacağı dille yazılmış kitapları...

Salgınsız, sağlıklı günlere

Bu gece idrak edeceğimiz Berat kandilinizi kutlar bu mübarek gecenin korona salgını dolayısı ile zor günler geçiren insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz eder, dualarınızın kabul ve makbul olması dilerim.

Günün sözü:

Temas mesafesi, maske takma, izolasyon 18 Nisan'daki sınavlarda mutlaka sorulacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları