İsmail Saymaz, Fatih Portakal ve Cüney Özdemir'e WhatsApp'tan şantaj: Özel bilgilerini telefonlarına yolladılar

İsmail Saymaz, Fatih Portakal ve Cüney Özdemir'e WhatsApp'tan şantaj: Özel bilgilerini telefonlarına yolladılar
Gazeteci Nevşin Mengü tarafından bir iddia ortaya atıldı. Bir hacker grubu; İsmail Saymaz, Cüneyt Özdemir ve Fatih Portakal gibi gazetecilerin de aralarında bulunduğu WhatsApp grubu kurarak "Bu bir tehdit mesajıdır. Kolluk kuvvetlerine haber vermeyin” şeklinde mesaj attığını duyurdu.

OdaTv''den aktarılan bilgilere göre; Gazeteci Nevşin Mengü resmi sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımın içeriğinde bir grup hacker, bilinen gazetecilerin (İsmail Saymaz, Cüneyt Özdemir ve Fatih Portakal) de içerisinde yer aldığı WhatsApp grubu açtı ve gazetecilerin bilgilerinin ellerinde olduğunu gruba yazdı. 

Gruba gönderilen mesajda vesikalık fotoğraflar, ev adresleri, kimlik bilgileri gibi bilgiler yer alıyordu. Bu bilgilerin karşılığında ise hacker grubu gazetecilerden 1 adet Ethereum coini talep etti. Mesajın sonunda “Bu bir tehdit mesajıdır. Kolluk kuvvetlerine haber vermeyin” ifadelerine yer verildi.

Hacker grubu Rus olduklarını söyledi. Elinde eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ait bilgilerin de olduğunu iddia eden kişi veya grup, onu gruba dahil etmeyeceğini, çünkü korktuğunu açıkladı.

GAZETECİ NEVŞİN MENGÜ’NÜN PAYLAŞIMLARI İSE ŞÖYLE:

“Memleketin hackerı bile gerizekalı. Adam kimlik bilgilerini çalmış, haraç istiyor. Adam kimliğini çaldığı kişilerden Whatspp grubu kurdu, gruba dayısını ekledi” başlığıyla bu ekran fotoğrafını paylaştı.

“Berat Albayrak’ın da bilgileri varmış ama ondan korkuyormuş” başlığıyla da bu ekran fotoğrafını paylaştı.

İlgili Haberler