Bir kaşık suda fırtına; IMF görüşmesi

IMF yetkililerinin, Türkiye'ye gelip Millet İttifakı ekonomistleriyle temaslarda bulunması yankılanmaya devam ediyor.

Tartışmalarda, Cumhur Cephesinin propagandistleri fazla ileri gidiyorlar. "Bizi IMF'ye gammazladılar" diyenlere de tanık olduk.

Kimileri de "Faik Öztrak ile Durmuş Yılmaz'ın bunların ayağına kadar gitmesine" bozulmuşlar.

Oysa, bu ülkede Hazine Müsteşarlığı ve Merkez Bankası Başkanlığı yapmış kimselerin bu tip buluşmalarda bulunması doğaldır...

Prosedür

Gerçek ise şöyledir. IMF böylesi bir buluşma için önce Maliye Bakanlığı'na baş vurur. Gerekli izni alır. Buluşma mekanını da öncelikle bakanlık ayarlar.

Bunlar varken, niye saldırılıyor? Ak Parti savunucularından Nebi Miş'in söyledikleri en tuhafı. "İki siyasimizin IMF memurlarının ayağına gitmesi gücüme dokundu."

Üst kademeden

Ayrıca gelen iki isim IMF'nin Avrupa Direktörü ile Washington'daki Türkiye Masası Sorumlusu. Görüldüğü gibi, sıradan memur değiller. Bu ikili belki de, Öztrak ve Yılmaz'ın en az yirmi yıllık dostları.

CNNTURK'teki tartışmanın en ilginç tarafı, her konuya maydanoz olan İdris Kardaş'ın "Buluşmada yanlış ve eksiklik bulunmadığını" söylemesi oldu. Kardaş'ın herhalde başına taş düştü!

BM'deki konuşma

Erdoğan'ın "Dünya, beşten büyüktür" odaklı sözlerini bu defa BM'nin New York'taki merkezinde dinledik. Türkiye Cumhurbaşkanının söyledikleri, iyi çalışılmıştı. Bir yerde zenginleştirilmişti demek mümkün.

Gözlemlediğime göre İslam dünyasının tamamına yakını olumlu tepki verdi. Suudi Arabistan öncelikli alkışlamayanları da fark ettik.

Mısır'ın diktatör başkanı Sisi ve BAE -Birleşik Arap Emirlikleri- gibi güdümlü devletçikler de Riyad'la aynı kafadaydılar.

Bu da benden

Erdoğan'ın sözlerini tamamlamasının ardından epey telefon aldım. Daha sonra da gelen mesajlara baktım. Konuşmasının başarılı olduğu kabul ediliyordu. Arada sadece iki kişinin "Egemen güçleri yine karşımıza aldık" demesi ise normal. Onlara köşemden cevabı vereyim; "Adımız çıkmış doksana, inmez seksene." Bazıları onaylamasa da benim değerlendirmem bu şekilde.

Yeni spor ekranı

Çoktan duyumunu almıştım. Nitekim TRT Spor-2'nin anonsları başladı. Tanıtımlar hızlandı. Tek eksik kanalın hangi platformdan alınabileceği.

Aralarında Dıgıturk yok. Doğrusu bu konuyu oraya da taşımakta fayda var. En azından benim gibilere kolaylık olur. İzleyici sayısı da bir hayli artar.

Ekip iyi

TRT Spor'un başarılı ve çalışkan koordinatörü Mehmet Buğra Şahin'in bunu da halledeceğine inanıyorum.

Aslında kurumun spor yönetimini yukarıdan aşağıya beğeniyorum. Şahin'in yardımcıları Hakan Altürk ve Pınar Akkan Şehri de rüştünü çoktan ispatlamış yöneticiler.

Bir not da son dönem yapılan transferlere. Alınanlar iki spor ekranını rahatlıkla dolduracak yetenek ve sayıda.

Mesajlara devam

Cem Sayıl: "Ya Trabzon" başlıklı yazıma teşekkür edip övenlerden. Ona tüm hemşehrileri adına sevgilerimi sunuyorum.

Alpay Tümer: Fevkalade güzel bir Beşiktaş analizi yolladı. Söylediği gibi bağıra bağıra gelen faciaların sayısı arttı. Başakşehir maçını izledikten sonra bunların devam edeceğinden şüphem yok. Başkan Fikret Orman'ın erken havlu atışı, bir başka çöküş işareti.

Levent Uğurlu: "Sıradan Andorra maçını kimlerin izlediğini gördük. Peki bu zevat, Kadın Voleybol Millî Takımımızın final maçında niye yoktu?"

Alper Cenk Aslan: Bu kardeşimin bir takıma düşman olduğum ısrarı doğru değil. Aziz Yıldırım'la ilgili de not düşmek istiyorum. En iyi dostlarımdan biri olduğunu bütün spor medyası bilir.

Mahkeme sürecinde, iki kere ifadeye çağrıldığımı da hatırlatırım. Ben Fenerbahçe için adliyelerde sürünmüş adamım.

GMD: GENÇ MEDYACILAR DERNEĞİ yeni kuruldu. Adreslerini yayımlamamızı istediler:

Korkut Reis Mah. Strazburg Cad. No. 49/Daire 15. Ankara/Çankaya. Mail: gencmedyacılardernegi@gmail.com

Telefon: +90 (553) 667 87 47 (Umut Emre Çınar-Bşk.) Facebook: @gencmedyacilardernegi

GÜNÜN SÖZÜ

Zorbalık, her zaman özgürlükten örgütlüdür. Charles Peguy

 

Yazarın Diğer Yazıları