"Bir şeye daha mı devlet garantisi geliyor?"

"Bir şeye daha mı devlet garantisi geliyor?"
İYİ Parti Bursa Milletvekili Erozan, Meclis’te tartışılan torba kanunun ‘torba’ değil ‘Çuval’ kanun olduğunu belirtirken, bir maddenin ‘sipariş madde’ olduğuna dikkat çekerek “Bir şeye daha mı garanti geliyor?” diye sordu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Meclis’te AKP’nin sunduğu torba tasarının ‘Çuval’ tasarı olduğunu söyledi. Torba tasarının en fazla 5-10 maddeden oluşması gerektiğini savunan Erozan, “Burada 72 madde var olsa olsa çuval tasarı olur. Niye çuval diyorum çünkü bunun içerisinde mızraklar var ve çuvala sığmıyor” dedi.

Tasarıda özellikle bir maddeye dikkat çeken Erozan, Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinden ücretsiz online başvuru yapılabilecekken bir başka firma için vize başvurusu hakkı tanınmasının ‘sipariş madde’ olduğunu söyledi.

Kamil Erozan, şehir hastaneleri ve köprüleri hatırlatarak, “Bunun arkasında da bir vize garantisi mi var?” diye sordu. Vize işleminin özel bir şirkete verilmesinin sakıncalı olduğunu savunan İYİ Parti Milletvekili, “Siz devletin güvenlik taraması dediğimiz vize işlemini bir özel şirkete veriyorsunuz” dedi.