Bir türlü konduramadılar

En uzun soluklu çalışmayı yapanlar, tatili hak ederler. FOX TV'nin iki ağır topu İsmail Küçükkaya ile Fatih Portakal bugün yeniden iş başındalar. Yani bu ikili yollandı hayalleri kuranların hevesleri kursaklarında kaldı.

Beni affetsinler, bu defa onları daha az aradım. Yakın zamana kadar bu kanalın alternatifi olarak sadece Halk TV vardı. Şimdi öyle mi?

Kendi adıma konuşursam kullandığım Dıgıturk programında artık Tele-1 ve KRT de mevcut. Tele Dünya ile ilgim bulunmadığından dört istasyonun bana rahatlıkla yettiğini söyleyebilirim. Dikkat ettinizse, yenilerden tv100'ü kullanıma dahil etmedim. Bu ekranda bazen Okan Bayülgen'i izliyorum. Gerisi yarı yandaş.

Ayrıcalıklı birileri

Tatile çıkanlar, tatile çıkarılanlar arasında ilginç tipler de mevcut. Örneğin Buket Aydın. Daha NTV'de iken onu çözen ilk kişi olmuştum. İyi haberci ve kardeşim kadar sevdiğim Halil Demir'den aldığım sitemleri hiç unutmuyorum.

Neticede kimin haklı çıktığı ortada. Buket, ne yapıyor ediyor tekrar geri dönüyor. Anlaşılan bazı değişik özellikleri var. Biraz da Mehmet Soysal'a benziyor. Adı büyük bir grubun CEO'su oldu. Kısa sürede kendini kapının önünde buldu. Neticede köşe yazılarıyla yetinmeye başladı. O da nereye kadar!

Bir anı

Soysal'ın yapısı hakkında beni uyaran Hüseyin Movit olmuştur. Yıllar önce banda aldığı konuşmasını bana da dinletmişti. İşte o gün, yorumumu yapmıştım. Bu kafayla işi zor. Onun için tek ümit patronunun "Kararsız Kasım" olması.

7. Kıta

Bu aralar sıkça yayınlanan bir tanıtıma dikkat ediyor musunuz? Hani şu büyük boy çöp torbasına girmiş tip.

Dünya jürisinde 7. Kıta'nın temsilcisi olarak yer alıyor. Denizlerde biriken ve genelde petrol türevlerinden meydana gelen yeni kıtaya dikkat çekilmekte.

Öncelikle bunu akıl eden ve senaryolaştıranları tebrik ediyorum. Dilerim bu güzel tanıtım, bir kısım "çöp kafalılara" uyarı olur. Ne dersiniz, "fazla mı iyimserim?"

Kurtuluş Bayramoğlu'nda

CNNTURK de uyandı. Taraflılığı ayyuka çıkan bazı ankormanlarının görünürlüğünü azalttı. Dilerim tamamen yok ederler. Yenilerden Buket Güler için "iyi gidiyor" diyebilirim.

Eski-yenilerden Deniz Bayramoğlu birden siyasi tartışmalara çekildi. Deniz, tanıdığım en objektif kişiliklerden. Kavga eğilimli kişileri bile başarıyla idare ediyor.

Son Gündem Özel'den vereceğim örnek sanırım yeterli olacak. Av. Mehmet Sarı bile onun havasından etkilendi. Hatta "Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olacağını" söyledi. Hem de tebessüm ederek.

ÖZEL NOT: Deniz Bayramoğlu sakal yakışmayanların başında geliyor.

***

Bant yayına devam

Bildiğiniz gibi benim favori ekranım TRT Müzik. Bir türlü sezon açamadılar. Biraz daha uyusalar TRT Nağme-2 adını verebiliriz.

Zamanında bu kanalın ihdası için en büyük destekçilerden oldum. Ancak, benim kafamdaki yayının yarıdan fazlası canlıydı.

Biraz çaba

Dost doğruyu söyler. Bu kadar konserve açmak gerçekten lüzumsuz. Biraz hareketlenmekte fayda var. Müslümanız ama bu kadar dini yayın fazla. Bir kısmını pek ala Diyanet Kanalı'ndan yayınlayabilirsiniz.

Birileri kalkıp, bunları teşvik ediyorsa inanmayın. Bir de şu notu düşmek istiyorum; "sabah akşam aynı kayıtları ekrana sürmenin bir sınırı olmalı!"

***

Kıskananlar çatlasın

Şimdi sözünü edeceğim Turgay Demirel. FIBA'nın Avrupa Başkanı. Aynı kuruluşun Dünya Başkan Vekilliği'ne de seçildi. Yani bu görevde de devam kararı alındı. Artık gerçeği Hidayet Türkoğlu ve ekibi de görmeli. Kurusıkılarla, sonuçsuz çabalarla bir yerlere gelmeleri mümkün değil. Yerlerinde olsam Sırplara oy vereceğime Demirel'i tebrik etmeyi tercih ederdim.

***

Hasbi'nin kepi

Keçiörengücü-Erzurum maçında hakem Direnç Tonuslu dikkatimi çekti. Saçları, Fırat Aydınus'tan daha abartılıydı.

Hani bir zamanlar Hürriyet'te yayımlanan çizgi tipleme Hasbi Tembeler'in kepine benzetmişti. TFF'den isteğim, bu tip makyaj abartmalarına müdahale etmesi...

GÜNÜN SÖZÜ

Deha, kafandakini gerçeğe dönüştürme yeteneğidir. Scott Fitzgerald

 

Yazarın Diğer Yazıları