Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin konusu nedir. Bir Zamanlar Kıbrıs oyuncuları kimler. Bir Zamanlar Kıbrıs hangi kanalda

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin konusu nedir. Bir Zamanlar Kıbrıs oyuncuları kimler. Bir Zamanlar Kıbrıs hangi kanalda
Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi 1 Nisan tarihinde TRT1 kanalında izleyici ile buluştu. Kıbrıslı Türklerin Rum-Yunan zulmüne maruz kaldığı 1974 öncesi dönemi anlatan dizinin galasında çok sayıda üst düzey isim yer aldı. Peki, Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin konusu nedir? Bir Zamanlar Kıbrıs oyuncuları kimler? Bir Zamanlar Kıbrıs hangi kanalda? İşte detaylar…

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin bir süredir çekimleri Gazimağusa''da devam etmektedir. Kıbrıs''a dair gerçek bir vatan mücadelesinin anlatıldığı, TRT''nin yeni dizisi "Bir Zamanlar Kıbrıs" izleyici ile buluştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren de galaya katılan üst düzey kişiler arasında yer aldı.

BİR ZAMANLAR KIBRIS DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Yitirilen hayatlar, paramparça olan aşklar ve varoluş mücadelesi 1963 yılında adanın pastoral coğrafyasında neşeli hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi, Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar. Birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri kasabalarından sürülüp zorunlu bir göçe başlarken ailenin başındaki Kemal Dereli kendi ailesiyle birlikte göç yolundaki binlerce Türk’ün lideri haline gelir.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde, Kıbrıs’ta yaşam mücadelesi sürerken Türkiye’den adaya gizli görevle yollanan Ankaralı ise Lefkoşa’da olayların seyrini değiştirir. Adada gizli kahramana dönüşen Ankaralı ve ayrı düştüğü nişanlısının hasretle ve yaşam mücadelesi ile harmanlanan aşkı da Dereli ailesinin hikayesi ile iç içe geçer.

BİR ZAMANLAR KIBRIS OYUNCULARI KİMLER?

Ahmet Kural: KEMAL

Pelin Karahan: İNCİ

Serkan Çayoğlu: ANKARALI

Gülper Özdemir: AYŞE

Tayanç Ayaydın: SAMSON

Devrim Saltoğlu: RAUF DENKTAŞ

Hasan Küçükçetin: DERVİŞ

Deniz Baytaş: SITKİYE

Miray Akay: PEMBE

Ahmet Somers: SALAHİ

Sümeyra Koç: SANDY

Hakan Güner: DR. FAZIL KÜÇÜK

Nebil Sayın: GRİVAS

 

İlgili Haberler