Biz özelleştirme haberi daha: “O Santral neden 120 milyona satıldı?”

Biz özelleştirme haberi daha:  “O Santral neden 120 milyona satıldı?”
Şeker Fabrikaları ve Tank Palet tartışmaları sürerken, bir özelleştirme haberi de Aydın’dan geldi. CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, Hazine Bakanı Berat Albayrak’a, “25-30 milyon kilovat elektrik üreten tesisin neden özelleştirildiğini sordu

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a, Aydın’daki hidroelektrik santralinin özelleştirilmesi ile alakalı sorular yöneltti. Resmî Gazete'de yayımlanan karara göre, Aydın'ın Çine ilçesinde 1 adet hidroelektrik santralin, Didim ilçesinde ise 5 adet taşınmazın satıldığı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özelleştirmeler hakkında sarf ettiği, "Böyle bir yola bugüne kadar tevessül etmedik, bundan sonra da etmeyiz" açıklamasını hatırlatan Bülbül, şu ifadeleri kullandı:

“AYDIN’DA SATILACAK DEVLET YATIRIMI KALDI MI?”

“Aydınlılar devlet yatırımı beklerken Aydın'da özelleştirme dalgasıyla karşı karşıya bırakılmıştır. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak'a sormak istiyorum: Çine'de yıllık 25-30 milyon kilovat arası elektrik üreten tesisin 120 milyon TL'ye özelleştirilmesinin nedeni nedir? Didim'de satılan taşınmazlar hangi gerekçeyle özelleştirilmiştir? Satışı yapılan taşınmazların arasında yeşil alan ve toplanma alanı statüsünde bulunan taşınmaz var mıdır? Aydın ilinde satacağınız bir devlet yatırımı kalmış mıdır?”

İlgili Haberler