Bizi izlemeye Devam edin 

Bizi izlemeye Devam edin 
Kayakla Atlama Dalı'nda milli sporcumuz olarak yarışlara katılan Uçan Türk lakaplı Fatih Arda İpçioğlu, dünkü Planica Uçuş Rampası'nda 196,5 metrelik atlayışıyla beraber hem kendi rekorunu, hem de Türkiye rekorunu egale etti.

Hakan DİKMEN-ERZURUM\YENİÇAĞ

Erzurumlu olan, Atatürk Üniversitesi öğrencisi olarak eğitimini alan ve Uçan Türk lakabıyla adını tüm dünyaya duyuran Fatih Arda İpçioğlu, tekrardan kendi rekorunu egale etti. Daha önce 2022 FIS Kayakla Atlama Dünya Kupası''ndaki 190,5 metrelik atlayışının ardından hem kendi, hem de Türkiye rekorunu elde eden İpçioğlu; dün Slovenya''da gerçekleşen Dünya Kupası''nın son yarışı olan Planica Uçuş Rampası''nda 196,5 metrelik atlayışıyla beraber kendi rekorunu tekrardan kırdı.

"TÜRKLERİN ÇOK KISA BİR ZAMANDA NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERDİK"

Hem kendi rekorunu kırdığı için, hem de Türk Bayrağı''na hizmet ettiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Kayakla Atlamada Milli Sporcu Fatih Arda İpçioğlu, "Bugünden itibaren kayakla atlama sezonunun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu sezon kayakla atlama tarihinde bir çok ilki gerçekleştirdik. Kayakla atlamayı ülkemizde tanıttık ve kayakla atlamada Türklerin çok kısa bir zamanda neler yapabileceğini gösterdik. Dünya Kupası finalleri, Dünya Kupası puanı ve Olimpiyatlara katılma hakkı ve Olimpiyatlarda da iki kere finale katılma hakkı kazandık. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum, bizleri desteklediğiniz için. Kayakla atlamada neler yapabileceğimizi bütün dünyaya gösterdik. Türklerin yavaş yavaş geldiğini ispatladık. Biraz daha imkan, biraz daha olanaklarla elimizden geleninin daha iyisini yapmaya devam edeceğiz. Bayrağımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizleri izlemeye devam edin." dedi.