"BMC’yi kurtarmak için bu fabrikayı batırdılar"

"BMC’yi kurtarmak için bu fabrikayı batırdılar"
Zeytinoğlu Gruba ait Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makina işçileri 4 aydır maaş alamadıklarını belirterek, TMSF önünde eylem yaptı. Eylemde, "BMC’yi kurtarmak için bu fabrikayı batırdılar" denildi.

Birleşik Metal-İş Sendikası, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Zeytinoğlu Gruba ait Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makina işçilerinin 4 aydır maaş alamaması ve üretimin de durdurulması üzerine Şişli'de bulunan TMSF binasının önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında konuşan Birleşik Metal-İş Sendika Entil İşyeri Baş Temsilcisi Tuncay Alagöz, "Bilindiği üzere Zeytinoğlu grup şirketlerine TMSF tarafından 2009 yılında el konulmuştur. Bu süre zarfinda işletmeler çalışmaya devam etmiş ancak şirketlerin finansal yapısı daha da bozulmuştur" ifadelerini kullandı.

“BMC’Yİ KURTARMAK İÇİN…”

TMSF dönemi boyunca şirketlerin yanlış yatırımlar ve yönetsel hatalar nedeniyle büyük bir borç yükü altına sokulduğunu hatırlatan Alagöz, “BMC denen bir yandaş şirket var bu ülkede Katar’la ortak olan. Milli savunmamız olan tank palet fabrikasını ABD uydusu Katar’a peşkeş çeken BMC. İşte o BMC’yi kurtarmak için bu fabrikayı batırdılar. BMC’nin bütün hurdalarını TMSF eliyle bu fabrikaya satış gösterdiler” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler