BMW i3 Sedan, test esnasında görüntülendi

BMW i3 Sedan, test esnasında görüntülendi
i3 Hatchback üretimini durdurduğunu açıklayan BMW, elektrikli araç piyasasına i3 Sedan modeliyle giriş yapacak.

BMW i3 Sedan geliyor

ShiftDelete - 2011 yılında başlayan BMW i projesine yeni bir üye daha ekleniyor. BMW i3 Sedan modeli, test esnasında görüntülendi.

Project i ile elektrikli araç pazarına giriş yapan BMW, i3 modelinin üretimini sonlandırdı. 2015 yılında en çok satılan elektrikli modeller arasında yer almayı başaran BMW i3 Hatchback, yerini Sedan versiyona bırakacak.

2023 BMW 5 Serisi, kamuflaj ile görüntülendi

BMW i3 Sedan geliyor! Yeni model, test esnasında görüntülendi

Sedan kasa tipine sahip elektrikli araçlara ağırlık veren şirket, yeni modelini BMW 3 Serisi’nden esinlenerek tasarladı. 2022 BMW 3 Serisi ile benzer tasarım hatlarına sahip olan model, sportif yapısıyla dikkat çekiyor.

Yeni model, BMW i3’ün Hatchback versiyonundan farklı iç tasarıma sahip olacak. Hatchback versiyonunda yer alan direksiyon, BMW’nin standart direksiyon tasarımıyla değiştirilecek.

BMW modellerinde görmeye alışık olduğumuz 5 kollu jant tasarımı, i3 Sedan kullanıcılarına da sunulacak. Yeni modelin çift ve tek motorlu seçeneklere sahip olacağı tahmin ediliyor.

2.029 kg ağırlığa sahip olacağı belirtilen modelin tek motorlu versiyonu, 335 beygir güç üretebilecek. Şirket, BMW i3 modelinin hızını da 180 km/s ile sınırlayacak.

Kamuflajlı fotoğrafı sızdırılan modelde yer alan kavisli büyük ekran dikkat çekiyor. BMW i3 Sedan modelinin 2022’nin ikinci çeyreğinde tanıtılacağı tahmin ediliyor.