Boğaziçi Üniversitesi'nde bugün de protestolar devam etti

Boğaziçi Üniversitesi'nde bugün de protestolar devam etti
Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenler ve öğrencilerin atanan rektöre karşı protestolar 306.günde de devam ediyor.

Melih Bulu''nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanmasıyla birlikte üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerinin başlattığı protestolar bugün 306’ıncı gününde.

Akademisyenlerin rektörlük önünde yaptıkları eylemin 205. gününe eyleme Boğaziçi Üniversitesi mezunları ve aileleri de kendi pankartlarıyla katıldı. Nöbete katılan mezunlar ve aileler akademisyenlerle birlikte “Özgür ve özerk üniversite”, “Öğrencime dokunma”, “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” gibi ortak talepleri ifade etti.

"SENATO KARARLARI HİÇE SAYILIYOR"

Eylemin 300’ü aşkın gündür devam ettiğini hatırlatan akademisyenler, öğrenci ve mezunlarla birlikte direndiklerini, demokratik mücadelelerinden vazgeçmediklerini vurguladı.

Rektör Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesi''ni tahrip eden uygulamalarını sürdürdüğünü ileri sürem akademisyenler, moleküler biyoloji ve genetik bölümüne kurumlara danışılmadan öğretim üyesi ataması yapılmaya çalışıldığını belirterek, “Senato kararına aykırı olarak yapılmaya çalışılan bu atama liyakatı hiçe saymaktır” dedi.

AKADEMİSYENLERDEN DESTEK

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Profesörü olan Cem Say, sosyal medya hesabından bugüne ait bir fotoğrafı paylaşarak protestolara destek verdiğini gösterdi.

İlgili Haberler