Boji’ye atılan iftiranın arkasından hangi AKP’li belediye başkanı çıktı. Kamuoyunun çok yakından tanıdığı isim hakkında bomba iddia

Boji’ye atılan iftiranın arkasından hangi AKP’li belediye başkanı çıktı. Kamuoyunun çok yakından tanıdığı isim hakkında bomba iddia
Türkiye’de hakim olan siyasi atmosfer o derece keskinleşti ki, iş Boji adlı masum bir köpeğe iftira atmaya kadar vardı. İftirayı gündeme getiren sağdan haber adlı hesabın kime ait olduğu en çok merak edilen soru olurken hesabın arkasında AKP’li ünlü belediye başkanının olduğu iddia edildi.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN- ÖZEL HABER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni Ekrem İmamoğlu’nun AKP’nin adayı Binali Yıldırım’a karşı ezici çoğunlukla kazanması sonrası Türkiye’deki siyasi atmosfer iyiden iyiye gerildi. Hatta gerginlik o raddeye geldi ki masum bir köpeğe bile iftira atma boyutuna vardı.

İstanbul’da toplu taşıma araçlarıyla yaptığı seyahatle ünlenen Boji adlı sokak köpeği Avrupa’da dahi gündem konusu olurken İstanbul’da belli bir kesim bu masum köpekten rahatsız oldu.

Sosyal medyada “toplu taşımada hayvan istemiyoruz” paylaşımlarıyla başlayan rahatsızlık en son “İBB''nin kadrolu köpeği BOJİ tramvaya pisledi” iftirasına kadar vardı.

İftira sonrası İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından yayınladığı video ile tramvaya kaka koyan vatandaşın görüntülerini paylaştı.

Akıl almaz görüntüler sonrası insan ister istemez masum bir köpeğe bile bu iftirayı atabilen bir insan insanlara neler yapar kim bilir demekten kendini alamadı.

Şimdi gelelim asıl konumuza haberi ilk çıkartan sosyal medya hesabı Sağdan Haber kimin, neden böyle bir haberi takipçilerine duyurdu?

Genellikle İBB hakkında olumsuz içerikler paylaşılan hesabın takipçileri arasında Ankara eski Belediye Başkanı Melih Gökçek gibi AKP’li isimler bulunurken İstanbul Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da takipçiler arasında yer alıyor.

AKP içinden gelen kulis bilgisine göre ise Tevfik Göksu bu hesabı sadece takip etmekle kalmıyor, aynı zamanda destekliyor da.

Şöyle ki 2024 yerel seçimlerinde İBB’nin AKP’li adayı olmak isteyen Göksu’nun seçimlere hazırlık için bir sosyal medya ve iletişim ekibi kurduğu ve çalışmalara daha şimdiden başladığı iddia ediliyor.

Gerçi Göksu’nun 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Binali Yıldırım yerine aday olmak istediği bilindiğinden gelecek seçimlerde aday olmak istemesi de pek sürpriz değil ancak bir ekip kurması ve kolları sıvaması yeni bir gelişme.

Bakalım Göksu bu iddialar karşısında ne diyecek?

İşte Sağdan Haber’in yaptığı paylaşımlardan bazıları:

 

 

İlgili Haberler