Bolu İl Milli Eğitim Müdürü'ne kamuya zarardan 5 ay

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü'ne kamuya zarardan 5 ay
Balıkesir’de görev yaptığı dönemde ‘görevi kötüye kullanmak, norm kadrodan fazla müdür yardımcısı görevlendirerek ek ders ücreti ödenmesini sağlamak’ ve ‘kamu zararına yol açtığı’ iddiasıyla yargılandığı davada dün 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, önceki gün yapılan okul müdürleri toplantısında okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmaması talimatını verdi. Cengiz, dün Dağkent Kıroğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine ValiAydın Baruş’la birlikte katıldı ve ilkokul öğrencilerinden oluşan mehter takımı tarafından karşılandı. Cengiz, gazetecilerin sorusu üzerine “Okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmamasını söyledim. Artık 10’uncu Yıl Marşı mı kaldı? 2023’de 100’üncü yıl marşını yazacağız” dedi. Cengiz daha sonra Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada ise “10’uncu Yıl Marşı mı kaldı memlekette, 100’üncü Yıl besteleniyor artık diyorum, 2023’e gidiyoruz diyorum. Bu mu çok yanlış anlaşıldı” dedi. Cengiz, söylediklerini inkar etmediğini kaydetti.

FAZLADAN ATAMA DAVASI

Bu arada Cengiz hakkında Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü olduğu dönemde Eğitim - Sen’in suç duyurusu üzerine, bazı yöneticilerle birlikte ‘görevi kötüye kullandıkları, norm kadrodan fazla müdür yardımcısı görevlendirerek ek ders ücreti ödenmesini sağladıkları’ ve ‘kamu zararına yol açtıkları’ iddiasıyla açılan davada dün karar çıktı. Balıkesir 4. Asliye Ceza Mahkemesi, Cengiz ile İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Demir’e ‘görevi suiistimal’den 6 ay hapis verdi. Bu ceza, ‘iyi halden’ 5 aya indirildi. Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay ile şube müdürleri Ersen Aksoy ve Hasan Keskin ‘görevi ihmal’den 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.