TSK’ya psikolojik harekat uygulandı

TSK’ya psikolojik harekat uygulandı
TSK’ya psikolojik harekat uygulandı

28 Şubat Davası’na Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Önceki günkü duruşmada dönemin Genelkurmay Psiko

28 Şubat Davası’na Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Önceki günkü duruşmada dönemin Genelkurmay Psikolojik Harekat Daire Başkanı emekli Albay Oğuz Kalelioğlu, savunma yaptı. Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin’in, “Biz soruşturma sırasında evde bulunan tüm belgeleri imzalatıyoruz. Size de imzalatıldı mı” sorusu üzerine Kalelioğlu, “Tek tek imzalamadım, genel bir evrak tutuldu. Birkaçını imzaladım” dedi.

 


Yıkıcı propaganda

Kalelioğlu, bir başka soruya ise  “Benim konum psikolojik harekat ve halkla ilişkiler. Bir dış merkez, ülkeyi parçalamak için silahlı kuvvetlerini hedef alır ve onu karalamaya gider. Sayın Turgut Özal mezarı açıldı ne çıktı? Alparslan Türkeş, Adnan Kahveci, Muhsin Yazıcıoğlu... Bunların çoğu eceliyle vefat etti. Şimdi kafalar karma karışık edildi. Bu psikolojik harp yöntemidir. Bir kez orduya güven sarsıldığında o ordu da ülke de iflah olmaz” cevabını verdi. Bahtiyar Aydın’ın vurulması esnasında yanında bulunanlarla tek tek konuştuğunu belirten Kalelioğlu, “Askerleri,’gitmeyin komutanım vurulacaksınız’ demesine rağmen, Aydın gidiyor ve vuruluyor. Kendi birliğinden atılan kurşunla şehit oldu diye hiç ipe sapa gelmez iddialar ortaya atılıyor. Bunlar tamamın yıkıcı propaganda” diye konuştu.

 


Günah keçisi değil

Dünkü duruşmada da dönemin Genelkurmay Yunanistan-Kıbrıs Daire Başkanı emekli Tümamiral Mustafa Özbey, savunmasını yaptı. Mustafa Özbey, “TSK, 28 Şubat sürecinin günah keçisi değildir. İrticayla etkin mücadele konusunda Başbakanlığın verdiği emir yalnızca Genelkurmaya değil, devletin bütün kurumlarına verilmiştir. Şayet bir suç varsa bakanlıklara bağlı tüm birimlerin de bugün sanık sandalyelerinde oturması lazım” dedi.