Borsadaki krizi erkenden bilen isimden yatırımcılara son uyarı!

Borsadaki krizi erkenden bilen isimden yatırımcılara son uyarı!
Boston merkezli para yöneticisi Grantham, Federal Rezerv'ten ve hükümetin mali bütçesinden gelen ücretsiz paranın hisse senedi piyasalarını teşvik ettiğini ancak bu durumun sonsuza kadar gitmeyeceğini söyledi. Grantham, borsa balonunun yakında patlayacağını dile getirdi.

Finans Gündem'de yer alan habere göre daha önce borsada yaşanan krizleri bilen isim olarak tanınan Boston merkezli para yöneticisi Grantham, Mayo, Van Otterloo & Co.'nun kurucu ortağı ve baş yatırım stratejisti olan Jeremy Grantham, dolarla ilgili yeni tahminlerini açıkladı. 

"BU DURUM SONSUZA KADAR DEVAM ETMEZ" 

Son yirmi yılda iki önemli krizi önceden öngören efsane borsacı olarak tanınan Grantham, Federal Rezerv'ten ve hükümetin mali bütçesinden gelen ücretsiz paranın hisse senedi piyasalarını teşvik ettiğini vurguladı. Ancak bu durumun sonsuza kadar devam etmeyeceğine dikkat çekti!

2008 KRİZİNDE DOĞRU BİLMİŞTİ 

Grantham, ABD yeni Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı 1.9 trilyon dolarlık korona virüs yardım paketine işaret ederek, teşviklerle oluşan borsa balonunun yakında patlayacağını söyledi. Grantham, borsalarla ilgili isabetli öngörüleriyle tanınıyor. The Wall Street Journal'ın bildirdiğine göre hisse senetlerinin 2000'de ve yine 2007'de aşırı değerlendiğini ve sert düşüşlerin yaşanacağını tahmin etmişti. Grantham ayrıca, mali piyasanın unsurlarının 2008-09 mali krizine yol açan gerçeklikten koptuğunun da sinyalini vermişti. 

Bu arada ABD hisse senetleri, Grantham'ın düşüş tahminlerine rağmen yükselişini sürdürdü. Önümüzdeki haftalarda da olumlu gelmesi beklenen son çeyrek bilançolarının desteğiyle yükselişin sürmesi bekleniyor.