Borsaya yatırım yapanlar dikkat: Dev market zincirine flaş yasak

Borsaya yatırım yapanlar dikkat: Dev market zincirine flaş yasak
Borsa İstanbul tarafından aralarında KİM Market'inde olduğu beş hisseye tedbir getirildi.

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği yazı ile yapılan incelemeler neticesinde Kim Market, Pera GYO, Elite Naturel, Tarkim Bitki Koruma ve Sumaş Suni Sunta'ya ait hisseler hakkında çeşitli tedbir kararları aldığını açıkladı.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, Kim Market (#KIMMR.E) ve Pera GYO (#PEGYO.E) paylarında 22/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 20/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeceği bildirildi.

Buna ek olarak, Elite Naturel (#ELITE.E) ve Tarkim Bitki Koruma (#TARKM.E) paylarında 22/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 20/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. Söz konusu iki hissede uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

Sumaş Suni Sunta (#SUMAS.E) payı 22/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 20/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görecek. SUMAS hisselerinde halihazırda uygulanmakta olan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas, emir paketi ve tek fiyat işlem yöntemi tedbirleri) internet emir yasağı tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.