Kaynamayı Arınç, 2 ay sonra gördü

Kaynamayı Arınç, 2 ay sonra gördü
Kaynamayı Arınç, 2 ay sonra gördü

YENİÇAĞ’ın 26 Nisan’da bu başlıkla duyurduğu ’PKK içindeki piyonluk kavgası’nı Başbakan Yardımcısı Bülen

YENİÇAĞ’ın 26 Nisan’da bu başlıkla duyurduğu ’PKK içindeki piyonluk kavgası’nı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2 ay sonra ve birçok olayın ardından gündeme getirdi.

Bazıları istemiyor
AKP-PKK müzakerelerinin örgüt içinde yol açtığı ayrışmayı “yol kesme, işçi kaçırma, köye saldırı, helikoptere ateş açma” gibi olaylar sonrası kabul eden Arınç,  “Kandil ve BDP’nin ’evet’ dediği pek çok olaya Cizre’deki gruplar ’Hayır’ diyor” dedi.




“Derin ayrışma”  itirafıdır
İki ay önce PKK’nın “kaynadığını”, bunun “barış değil, piyonluk süreci” olduğunu manşetten duyuran YENİÇAĞ’ın bu tesbitini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da itiraf etti. Arınç, Cizre’de yaşananlara ilişkin olarak, “Kandil ve BDP’nin ‘evet’ dediği pek çok olaya Cizre’deki gruplar ’hayır’ diyor. Kandil ve BDP’yi dinleyecek durumda değiller. Yani silahlarıyla birlikte sınır dışına çekilmek ve eylemlerden vazgeçip, siyasetin konuşmasını istemiyorlar” dedi. Cizre’deki silahlı grubun çözüm sürecine direnme kararı aldığını, sınır dışına çıkmak ve eylemsizlik kararında ne Kandil’i ne de BDP’yi dinleyecek durumda olmadıklarını ifade eden Arınç, “O bakımdan Demirtaş’ın ‘biz de bilmiyoruz araştıralım bakalım’ sözlerini anlayışla karşılamak lazım. O da her şeyin ne olduğunu çok iyi biliyor” dedi.

Haber: Salim Yavaşoğlu