Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu

Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu
Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu

BBP Genel Başkanı Destici: 'BBP'nin Türk siyasetindevar olmasının en baştaki gayesi, tüm Türk-İslamcoğrafyasının huzuru, barışı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'BBP'nin Türk siyasetinde var olmasının en baştaki gayesi, tümTürk-İslam coğrafyasının huzuru, barışı ve birliğinin tesis edilmesine katkı sağlamaktır' dedi. Destici, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen '4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, her yıl 25-31 Mart tarihlerini Muhsin Yazıcıoğlu ve şehitlerianma haftası olarak değerlendirdiklerini hatırlattı. Yazıcıoğlu ile BBP'nin hiçbir zaman misyonunu ya da çerçevesini TürkiyeCumhuriyeti'nde yaşayan 75 milyon ile sınırlı tutmadığını ifade eden Destici,şöyle konuştu:


'Başta Türk-İslam coğrafyasındaki bütün kardeşlerimiz olmak üzere yeryüzündeki bütün mazlumların sesi soluğu ve nefesi olma gayreti içindeyiz. Bunuda rahmetli genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'ndan ve onun yaptıklarından aldık. Böylece, felsefemizin içine yerleştirdik. Bosna'da büyük acılar yaşanırken, Srebrenitsa başta olmak üzere büyük katliamlar yaşanırken rahmetli genel başkanımız Muhsin başkanımız Bosna'daydı. Kosova bağımsızlık, oradakikardeşlerimiz yaşam mücadelesi verirken Muhsin Yazıcıoğlu orada siperlerdeydi. Makedonya'da Kosova Kurtuluş Ordusu'nun (UÇK) kamplarındaydı. Her yıl Sadık Ahmet'i anma toplantısına Muhsin başkanımız ve bizler gidiyorduk. Karadağ'da büyük zulümler yaşanırken, Ermeniler Hocalı'da katliam yaparken, Karabağ'ı işgal ederken, TBMM'de gür bir seda ile Azerbaycan'ın haklılığını haykıran, Azeri kardeşlerimizin sesi soluğu olan yine Muhsin Yazıcıoğlu idi.'


Destici, Yazıcıoğlu'nun her zaman Orta Asya'daki kardeşlerinin yanında olduğuna değinerek, Türk dünyası ile İslam coğrafyasında, Filistin davasında da mazlumun olduğu her yerde Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğunu anlattı. 'BBP'nin Türk siyasetinde var olmasının en baştaki gayesi, tüm Türk-İslam coğrafyasının huzuru, barışı ve birliğinin tesis edilmesine katkı sağlamaktır' diyen Destici, 'Birileri AB hayaliyle yanıp tutuşabilir. Hala buhayalin peşinde koşuyor olabilir. Bizler ve rahmetli genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu hep 'Türk birliği', 'Hazar ortak projesi', Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kaynaşmış birleşmiş bir Türk-İslam dünyası hayal ediyorduk. Türk'ün olduğu heryerden huzurun, kardeşliğin ve barışın olması için mücadele edeceğiz' ifadelerini kullandı.


Diğer konuşmalar


Bosna-Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko da Yazıcıoğlu'nu Bosna Hersek'e verdiği katkılardan dolayı çok iyi tanıdığına değinerek, ülkesine verdiği destekten dolayı Yazıcıoğlu'nun ailesine ve yakınlarına teşekkür etti. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise BBP'nin kurucu genelbaşkanı Yazıcıoğlu'nu Türkiye'de çoğu zaman sivilliğini kaybeden siyasetin sivil bir rota izlemesi için mücadele ettiğini hatırlattı. Avrupa Türk Birliği Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu da BBP'nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise eşi Yazıcıoğlu'nun Türk dünyasında nasıl izlenimler bıraktığını dinlemek için bir araya geldiklerini bildirdi. Konuşmaların ardından oturum başkanlığını ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'in yaptığı sempozyumun birinci oturumuna, Azerbaycan Milletvekili Ganila Paşayeva, Irak Kerkük Millitvekili Jale Younis, Batı Trakya Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuşoğlu konuşmacı olarak katıldı.


Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, 1998'de imzaladığı kararnameyle 31 Mart'ı 'Azerbaycanlılar Soykırım Günü' ilan etti. Azerbaycan'ın Guba kentinde 2007 yılında bulunan toplu mezar, Azerbaycanlılara uygulanan katliamın büyüklüğünü gözler önüne serdi. Toplu mezarda bulunan 400'den fazla iskeletin 50'sinin çocuk, 100'den fazlasının kadınlara ait olduğu tespit edilmişti.