Bozdağ: "YPG üniformalı ABD askeri de hedeftir"

Bozdağ: "YPG üniformalı ABD askeri de hedeftir"
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Afrin operasyonuyla ilgili YPG üniformalı ABD askerlerinin de hedefte olduğunu açıkladı.

CNN Türk'te katıldığı bir canlı yayın programında konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Afrin'de YPG üniformalı ABD askerlerinin de hedefte olduğunu açıkladı.

Bugüne kadar 932 teröristin öldürüldüğünü söyleyen Bozdağ "Eğer Münbiç'ten bunlar çıkmazsa Münbiç'e gireriz, Fırat'ın doğusuna gireriz" dedi. 

İşte Bozdağ’ın konuşmasından önemli satırbaşları;

“Eğer birileri buna Amerika da dahil, ‘Türkiye bunu hızlı bitirsin’ diyorsa onun yolu basit. Türkiye’ye desteklerini artırmaları lazım, PYD/YPG terör örgütlerine silah vermeyi durdurmaları, verdikleri silahları toplamaları, terör örgütlerinin üyelerine de ‘Türkiye benim müttefikimdir, siz Türkiye’ye karşı eylem yapamazsanız, bu silahları kullanamazsınız, derhal bölgeden çekilin’ demeleri lazım. Eğer bunlar olursa o zaman bizim buradaki mücadelemiz uzun sürmez kısa olur.

DEAŞ ile mücadeleyi birlikte yapalım dedik ABD hayır başka bir terör örgütüyle yapacağız dedi. ABD yetkilileri Türkiye’ye verdiği sözlerin tam tersini yaptılar, verdikleri sözü tutmadılar. Eğer Münbiç’ten binlar çıkmazsa Münbiç’e gireriz. Eğer Münbiç teröristlerden temizlenmezse Türk silahlı Kuvvetleri Münbiç’e de yanı başımızda bir terör devleti kurulmaması için böyle bir adım atmaya hakkı vardır. Biz bölgede teröristleri istemiyoruz.

Zeytin Dalı harekatından sonra eğer buralarda bir gelişme olmazsa Türkiye’nin başlatacağı harekat bu bölgeye olacaktır. Çok net söylüyoruz bunu. Bizim bu noktad kararlılığımız kimse sınamamalıdır. Bu konular Türkiye için beka konularıdır. Artık diyoruz ki bizim kaygılarımızı anlayın, müttefik gibi davranın.

ABD’li yetkililer ‘biz Türkiye ile karşı karşıya gelmeyiz diye açıklama yaptılar. Biz de aynı şeyi söylüyoruz, biz de ABD ile karşı karşıya gelmeyi hiç istemeyiz. Ama bu konuda Türkiye’nin gösterdiği hassasiyetin benzereni ABD’nin de göstermesi lazım. Eğer ABD’li askerler teröristlerin kıyafetlerini giyer ve onlardan gözükerek Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı saldırırlarsa hiç tereddütsüz bu noktada ayrım yapma şansımız olamaz.Bunu Cumhurbaşkanımız da siyledi biz de söyledik.”