Güney sınırları kevgire döndü!

Güney sınırları kevgire döndü!
Güney sınırları kevgire döndü!

CHP’li Aytuğ Atıcı, Türkiye’nin özellikle güney bölgesindeki sınırlarının kevgire döndüğünü, bu durumu TBMM gündemin

CHP’li Aytuğ Atıcı, Türkiye’nin özellikle güney bölgesindeki sınırlarının kevgire döndüğünü, bu durumu TBMM gündemine taşıyacağını açıkladı. Mersin’den Suriye sınırına kadar birçok yerde denetim yapılmadığını vurgulayan Atıcı, “Böyle bir tablo bir devlete yakışmaz” dedi.


Suriye sınırı her geçen
gün “kevgir”e dönüyor

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Türkiye’nin güney bölgesindeki sınırlarının kevgire döndüğünü, bu durumu TBMM’ye taşıyacağını söyledi. Mersin’den Suriye sınırına kadar bir çok yerde denetim yapılmamasını eleştiren Atıcı, “Bölgedeki insanlar ’sınırlarınızı sıkı takip edin’ diye yalvarıyor. Moskova’dan Suriye giden uçaktaki telsiz bağlantılarından haberiniz olacak, Yemen’e giden bisküvi kutularının içinde ne olduğundan haberiniz olmayacak. Bu bir çelişki. Konuyu inceleyeceğiz, ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bu soru önergesi olur ya da başka bir şey olur. Türkiye’nin sınırlarında neler oluyor artık bilinmeli ve önlem alınmalı” dedi.

 

Araba dolusu silah!
YENİÇAĞ’a konuşan Aytuğ Atıcı, Moskova-Şam seferini yapan uçaktaki telsiz bağlantılarından haberi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, Mersin Limanı’ndan yüklenen bisküvi kutularının içinde ne olduğundan haberi olmamasının mümkün olamayacağını kaydetti. Suriye sınırının 1 kilometre içerisinde insanların kendilerinden yalvarırcasına yardım istediklerini de ifade eden Atıcı, şöyle konuştu:
“Suriye sınırında kamyon sınırdan geçiyor, 2 saat sonra dönüyor. Bunun bir anlamı olmalı. O sınırdan geçen sinekten bile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin haberi vardır. Oradan bir araba dolusu silah gidiyor haberi yok. Moskova uçağında 2 tane telsiz bağlantısı iddiaları kıyamet kopardı. Demek ki biliyorsunuz. Yemen’e giden bu kadar silahtan haberiniz yok, böyle bir şey olmaz. ’Yardımcı olun silah gelmesin’ diyorlar. Bunu resmen ifade ettiler. Silahtan söz etmediler ama ’müdahale edemiyoruz, yardımcı olun’ diyorlar. Kamyonlar giriyor çıkıyor, kayıt yok. Zaten çardaklarda kaçak mazot duruyor. Bu açıkça belli ama gelen kamyonların içinden çıkan malzemenin biz ne olduğunu bilmiyoruz. Suriyeliler yardım istediğine göre sıkıntılı bir durum olduğu açık. Kaçak malzeme giriyorsa zaten bunun açıklanabilir tarafı yok. Bize yetkililer araştırıyoruz dediler ama öyle kaldı.”