Bu kafa daha çok fabrika patlatır...

Hendek'te havai fişek fabrikası 4. kez patladı, sonuç merak ediliyor.

Tahkikat ve araştırma aynı ciddiyetle devam ediyor mu?

Fabrikasında bir büyük patlama daha gören MÜSİAD İl Başkanı'nı fark edeniniz var mı?

Eski adı Coşkunlar iken yeni adına "Büyük" ilave edildi. Bir dahaki patlamada bir başka değişiklik yapılıp Büyük Büyük Coşkunlar mı denilecek?

Birtakım gerçekleri gizleme çabası ne yapsanız gözlerden kaçmıyor...

Olay sonrası başlatılan soruşturma neticesinde tutuklanan 2 ustabaşının eğitimi nedir?.. Fabrikanın güvenlik müdürünü normal bekçi yapar mısınız?

Tahminim, bu insanlar kurban olarak seçildiler. Allah yardımcıları olsun.

***

Yoğun gündemde yeteri kadar yer bulmadığını gördüğüm olay ise uluslararası uyuşturucu trafiğine darbe vuran Bataklık Operasyonu.. Aralarında Nejat Daş ve Çetin Gören adlı 2 uluslararası uyuşturucu baronunun da bulunduğu çete çökertildi. Bu konuda herkes İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu kutluyor. Oysa bu operasyonun organizesinde ve icrasında en büyük payın Hakan Fidan'a ait olduğu gün gibi ortada. Haberi geniş biçimde işleyen TRT isim konusunda sinyal vermedi ama mutlaka onlar da operasyonun önemli ismi için bir araştırma yapmışlardır. İşi biraz koklayıp, gerçeği ucundan kenarından öğrenmişlerdir.

ABD'den Hollanda'ya kadar olayın  geçmişini çok iyi anlatan Canan Yener Reçber ile Halit Yılmaz'ın adlarının ekrana yazılmamasını yadırgadım. Ancak, dün sabah TRT mensuplarının isimleri ekrana bindirilmişti. Olması gereken de buydu. Bazı şeyleri anlayamıyorum, başarılı elemanlar niye gözlerden gizleniyor. TRT'nin bu ekibi işini mükemmel yaptı.

***

Mete Çubukçu'nun Pasaport programında ise Sitre-Cufra hattı çok iyi işlendi. Mithat Baydur, Nebahat Tanrıverdi, Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Doç. Dr. Mustafa Yeşiltaş gibi Ortadoğu uzmanları programda konuşturulanlar arasındaydı.

Rusya, Libya'yı Avrupa'ya karşı kullanmak peşinde. Fransa'daki belediye seçimlerinde büyük şehirleri kaybeden Macron, sanki bir gücü kalmış gibi tutarsız dış siyasetiyle öne çıkma çabasında. NATO üyesi ülkeler Fransa ve Türkiye farklı açılımda. Burada ortalığı Fransa Cumhurbaşkanı Macron karıştırıyor.

***

Dubai'de 100'den fazla uluslararası şirket mevcut. Aralarında Türklere ait şirketleri de var. Şangay, Singapur şirketleri de bunlar arasında. Aklıma takılan en ince detay, eski günün temsilcileri bugün şirketlerin ana sahibi haline gelmiş. Düşünün Singapur'daki eski patrondan 2 milyon dolar borç isteyebiliyor. Netice de alınıyor. İnanılır gibi değil ama  "Saat 13:00 veya 13:30 iyi mi?" denilip "tamamdır" cevabıyla mesele halledilmiş oluyor.

Size bir sorum var

Dezenfekte, enflamasyon, entübe, epidemi, pandemi, epidemik, immünoloji, izolasyon, mutasyon, semptom, sürveyan'ın karşılıklarına cevap verebiliyor musunuz?

İşte bütün mesele bu.

CNN Türk Masası

 

Yine Semiha Şen yönetiminde Metin Özkan, Öztürk Yılmaz, Mehmet Metiner ve Hakan Bayrakçı sanki "kongre eğleniyor"a devam ettiler.

Konu da hoştu, "Düzen mi?, Yasak mı?, Kapatma mı?, Sansür mü?" teması işlendi.

Mehmet Metiner yarım saat Netflix reklamı yaparak beni şaşırttı.

Metin Özkan, "Bugün unuttu galiba" dediğim sırada koynundan Devlet Bahçeli posterini çıkardı. Ancak samimiyetle söyleyeyim ki, Mehmet Metiner'in beğenmediğim hiç bir lafı olmadı.

Hakan Bayrakçı da sosyal medya kapsamında tek bir hatalı söylemde bulunmadı.

Şentop'un kaybetme ihtimali olabilir mi?

TBMM Başkanlığı oylaması için geri sayım sürerken mevcut Başkan ve AK Parti adayı Mustafa Şentop'un 4. turda kazanması garanti. Muhalefetin her türlü girişim ve çabalarının bunu engellemeye yetmeyeceği çok açık.

Günün sözü

Hayatın değeri, yaşadığın yılların sayısına bakarak değil onları nasıl yaşadığına bakarak ölçülür. Öyle uzun yaşamışlar vardır ki, aslında pek az yaşamışlardır. Doyasıya yaşamak, yılların çokluğuyla ifade edilemez. Michel de Montaigne

Yazarın Diğer Yazıları