Bu ülkede hiç mi gerçek bilim adamı yok: Dere bağırıyor, "bir gün geleceğim" diye

Bu ülkede hiç mi gerçek bilim adamı yok: Dere bağırıyor, "bir gün geleceğim" diye
Giresun'da sele kapılan jandarmanın cansız bedenine ulaşılmasıyla şehit sayısı 2’ye yükseldi. Bilanço ve yıkımın arttığı kentte arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar 138 kişi kurtarıldı, 11 kişi kayıp. 98 köy yolu ulaşıma kapalı. Şehirdeki bir köyden gelen fotoğraf ise felaketin büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Sel felaketi ile sarsılan Giresun’dan korkutan görüntüler gelmeye devam ediyor. Şiddetli yağışın ardından şehit sayısı 2’ye yükselirken, vefat sayısı ise 6 oldu.

11 kişinin arama çalışmaları devam ediyor. Sel felaketinin ardından ortaya çıkan görüntüler, Karadeniz’deki kentleşme durumunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Söz konusu fotoğraflarda, sel nedeniyle yolların çöktüğü görüldü.

DERE YATAĞINDA YAPILAŞMA

Giresun’un Dereli ilçesine bağlı Yüce köyünden gelen görüntüler ise felaketin boyutunun ne kadar büyük olduğunu bir kez ortaya koydu. Köyün içinden geçen dere üzerine çok sayıda ev, işletme ve halı saha yapıldığı görülüyor.

Fotoğrafı gören vatandaşlar, derenin uzun süreden bu yana tehlikeli olduğunu ve felaketin sürpriz olmadığını vurguluyor.

İşte, Dereli Yüce'nin sel sonrasındaki hali: 

2-028.jpeg3-015.jpeg4-007.jpeg5-004.jpeg6-003.jpeg7-001.jpeg

İlgili Haberler