Buket Özgünlü için istenilen ceza belli oldu! Şanlıurfa’dan Ankara’ya kuduz köpek getirmişti

Buket Özgünlü için istenilen ceza belli oldu! Şanlıurfa’dan Ankara’ya kuduz köpek getirmişti

Şanlıurfa'dan aralarında hasta ve yasaklı ırk bulunan 35 köpeği Ankara'ya getirdikten sonra tutuklanan “Köpekvelisiii” Buket Özgünlü hakkında 'bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' ve 'sahipli hayvana işkence' suçundan 4'er yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Şanlıurfa’da kuduz karantinası altındaki 35 köpeği Ankara’ya getiren ve sonrasında tutuklanan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü hakkında, ‘bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma’ ve ‘sahipli hayvana işkence’ suçlarından dört yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

b2.jpg

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, Özgünlü’nün köpekleri belediye yetkililerinin onayıyla sahiplendiğini ve kuduz olmadıklarını iddia ettiği belirtildi.

b1.jpg

Ancak Ankara Valiliği, köpeklerin hastalık taşıdığına dair iddialar üzerine harekete geçti ve ilgili birimleri alarma geçirdi.

b3.jpg

Gözaltına alınan Özgünlü ve bir dernek çalışanı hakkında yasal işlemler başlatıldı. Özgünlü’nün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, köpeklerin kuduz karantinası ilan edilen bölgeden alınmadığını ve belediyeye ait barınaktan sahiplenildiğini öne sürdüğü, bu iddiaların ise Ankara 38’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameyle yargıya taşındığı kaydedildi.