Buna 'Hoybun II' denmez mi?!

"Soykırımcılık", "bölücülük" meselelerine kesin tavır koymalıyız, kanunları işletmeliyiz.
İçimizdeki "Hepimiz Ernmeni''yiz" grubunun "empati"si bahane; kesinlikle Taşnakçıların yanında yer alıyorlar, "soykırım" diyerek üzerimize gelenlere iç destek sağlıyorlar. 
Etnikçilikte hak talebi, ister "Markxist" zihniyetle ortaya çıksın, ister "siyasî İslâmcı" zihniyetle... Bir hak talebiyle alakalı değildir; hedefe "Türk"ü koymuşlardır. 
Aynı tarih ve aynı kültür mirasına sahip olanlar, ayrılıktan bahsedebilirler mi? Gasp edilmiş hak yok ki, verilecek hak olsun. Hepimiz bir canken nasıl bölünelim? Ölelim mi?!
Çok tartışılan, cevabı verilmiş mevzulara girmeyeceğiz.
Şark Meselesi''ni, Sevr''i inceleyin, kimin ne emeller güttüğünü, kimin kime kulluk ettiğini görürsünüz.
Osmanlı''nın ufalma, parçalanma vetiresini incelediğinizde, hangi toplulukların kimlere bağlı hareket ettiği ortaya çıkacaktır.
Joe Biden''ın, kasıtlı soykırımcı tavrı, Taşnakçı zihniyete eşik atlatmış, daha geniş alan açmıştır. Ülkemizin bütünlüğüne kastedenler de Taşnakçılardan cesaret alacaklardır. 
HDP/PKK zihniyetinin Taşnakçı tarafını biliyorduk. Siyasî İslâmcı etnikçilerin Taşnakçılardan beklentileri yeni yeni ortaya çıkıyor. Bunun örneğini üç gündür veriyoruz.
Ermeniler Türkler Anadolu''ya girmeden önce iç içe yaşadıkları Bizanslılardan büyük eziyet görmüşlerdir. 
Ermeni tarihçi Urfalı Mateos (1070-1137) ile Süryanî tarihçi Mihail (?-1199)''in eserlerinde Bizanslılara karşı ağır sözler yer alır. Mihail: "Türkler, şerir ve rafizi Rumlar gibi kimsenin dinine ve inancına karışmıyor; hiçbir baskı ve zulüm düşünmüyorlardı." der. 
Onun içindir ki, Türkler ve Ermeniler, 19. yüzyıla gelene kadar, yani dış kışkırtmalar başlamadan önce iç içe birlik içinde yaşamışladır. 
Birileri "soykırım" diyenlere bel bağlıyor. Yeni bir örgütlenmeyle karşı karşıyayız.
1925''te Şeyh Said İsyanı çıkıyor. Şeyh Sait İsyanı''nın bastırılmasından sonra, isyana katılanların ileri gelenlerinden bazıları Irak, İran ve Suriye''ye kaçıyorlar. Türkiye''ye karşı faaliyetleri, bölgeyi parselleyen İngiltere ve Fransa tarafından destekleniyor
İngilizler, Türkiye''de isyan çıkartmak için etnikçi isyancı liderlerle tecrübeli Ermeni Taşnak liderlerini bir araya getirerek, bunların iş birliği yapmalarını sağlıyorlar.
Öyle bir cemiyet adı olsun ki, hem etnikçileri hem Taşnakçı unsuru memnun etsin. Kurulacak cemiyete (örgüte); Kürtçe "benlik" anlamına gelen "hoybon" ile Ermenice "Ermeni yurdu" anlamına gelen "haypun" kelimelerinin birleştirilmesinden türetilen "hoybun" adı veriliyor.
Hoybun Cemiyeti''nin nizamnamesi teferruatlıdır. "Türkiye boyunduruğu altında bulunan Kürdistan ve Kürtlerin tahlisi [kurtarılması] ve hudud-ı tabiiye ve milliyesi dâhilinde bir Kürdistan devlet-i müstakilesinin teşkili" ifadesi yer alır. 
Nizamnamede Ermeniler kastedilerek "her türlü anasır" ile ilişki kurmaya gidileceği belirtilir.  (Ayrıtı için: bkz. Zafer Çakmak, "Hoybun Cemiyeti (Kuruluş ve Teşkilatlanması)", Fırat Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Dergisi, C. 7, 2, 2008).
HDP/PKK ve destekçileri ile "Hepimiz Ermeni''yiz" grubunun baş elamanlarının, hususiyete Karar''da, Ali Bayramoğlu gibilerin yazdıklarına göz atın, iki tarafı nasıl cansiperane savunduklarını göreceksiniz.
 Buna "Hoybun II" denmez mi?!

Yazarın Diğer Yazıları