Bunaltıcı sıcakta yapılan maratondan sonra 1 koşucu öldü, 15 kişi hastanelik oldu

Bunaltıcı sıcakta yapılan maratondan sonra 1 koşucu öldü, 15 kişi hastanelik oldu
ABD'de düzenlenen Brooklyn Yarı Maratonu sırasında nem oranı %83'e ulaşması sonucu bir koşucu, bitiş çizgisini geçtikten sonra çöktü ve öldü. Maratona katılan 15 kişi ise hastanelik oldu.

22 bin kişinin katıldığı, koşucuları Brooklyn Müzesi''nden Prospect Park''tan Coney Island tahta kaldırımına götüren yarışta, nem oranı %83''e ulaştı. Bu yılın bu zamanı için alışılmadık derecede sıcaktı. Fox Weather''a göre Coney Island''da sabah 9''da sıcaklık zaten 21 dereceydi.

New York Post’ta yer alan haberde, maratona katılan bir kişi zorlu 21 kilometre yarışını bitirdikten kısa bir süre sonra yere yığıldığını ve öldüğü aktarıldı.Hayatını kaybeden adamın kimliği henüz belirlenemedi.

New York Şehri Polis Departmanı’na (NYPD) göre, adamın muhtemelen sabah 9''da kalp krizi geçirdiği ve Coney Island Hastanesi’ne götürüldüğü ve burada öldüğü açıklandı.

Bir polis memuru, dört kişinin daha sona yakın yerde yığıldığını söyledi. Polis, “Belki bir organizatör veya sağlık görevlisi aramalıydı” dedi.

Bir katılımcı da 2014 yılında yarışta öldü.

"Koşucularımızın, gönüllülerimizin, ortaklarımızın ve çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği, NYRR için en büyük öncelik olmaya devam ediyor. Şehir ajansı ortakları ve hava durumu uzmanları ile koordinasyon ve istişare içinde, NYRR yarışa kadar ve yarış sırasında hava koşullarını yakından izliyordu ”dedi.