Burcu Kara kimdir? Kaç yaşında ve hangi dizilerde oynadı? İşte Burcu Kara'nın hayatı

Burcu Kara kimdir? Kaç yaşında ve hangi dizilerde oynadı? İşte Burcu Kara'nın hayatı
Burcu Kara televizyon dünyasının en önemli oyuncuları arasında yer almaktadır. Peki kimdir? kaç yaşında? Aslen nereli? işte detaylar...

Sosyal medyada, Burcu Kara'nın hayatı ve kim olduğu merak konusu oldu. Burcu Kara kimdir? İşte detaylar...

Burcu Kara, 1 Mart 1980 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. Yani 39 yaşındadır ve balık burcudur. Ailesinin ilk çocuğudur. Anne ve babası öğretmenlik yaptığı için okula 4,5 yaşında başladı ve 9 yaşında ilkokulu bitirdi. 

16 yaşında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü kazandı ve 2000 yılında mezun oldu. Üniversite hayatında aynı zamanda yerel kanallarda sunuculuk da yaptı. Daha sonra Bursa’ya ailesinin yanına döndü. Burada Yatırım Uzmanlığı yaptı. Konuşmasını düzeltmek için diksiyon kursuna başladı. Bu sırada Olay TV’de ve ardından Kanal D’de muhabir olarak çalıştı. Ardından spiker ve haber sunucusu oldu. 

Şahika Tekand Tiyatro Akademisi’nde oyunculuk ve şan eğitimi alan güzel oyuncu, 2011 yılında Buğra Gülsoy ile evlendi. Fakat bir yıl sonra ünlü oyuncudan boşandı.

BURCU KARA'NIN KARİYERİ

Olay TV'de program sunmasının ardından Kanal D'de çalışma fırsatını yakaladı, bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 2002 yılında "Haber Spikeri" olarak haberleri sunmaya başladı. Bursa'daki kariyerini ve ailesini bırakarak İstanbul'a yerleşti. Radyo D ve Radyo Foreks´te de haber spikerliği yaptı.

Şahika Tekand'da oyunculuk dersleri almaya başladı ve kısa bir süre sonra Haziran Gecesi'nde "Duygu" karakterini canlandırma fırsatını yakaladı. O Şimdi Mahkum filminde spiker kız ve Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu filminde Prenses Maya karakteriyle karşımıza çıktı. 2005 yılında Cine 5 kanalında "Cinesinema" programının, 2007 yılında Show Max kanalında "Burcuyla" programının sunuculuğunu üstlendi.2007 yılında, "Sadri Alışık Tiyatrosu"nda sahnelenen bir "Atıf Yılmaz" eseri olan "Güllü"nün tiyatro versiyonunda Kerem Alışık ile başrolleri paylaştı. Ardından Elveda Derken dizisinde "Zeynep" rolünü canlandırdı. İpsiz Recep adlı yapımda da rol aldı.

2011 yılında kendisiyle aynı mesleği paylaşan oyuncu Buğra Gülsoy ile evlenmiştir. 2 Ağustos 2012 tarihinde Buğra Gülsoy'la olan evliliklerini sonlandırdılar. 2016 yılında yönetmen Fırat Doğu Parlak ile evlenmiştir.

OYNADIĞI DİZİLER

Haziran Gecesi (Duygu) (2004)-Dizi

Elveda Derken (Zeynep) (2007)-Dizi

İpsiz Recep (Ayşe) (2008)-Dizi

Maskeli Balo (Zeynep) (2010)-Dizi

Kirli Beyaz (Zeynep) (2010)-Dizi

Yıllar Sonra (Seda) (2011)-Dizi

Tozlu Yollar (Feraye) (2013)-Dizi

Tatar Ramazan (Ebru) (2013)-Dizi

Milat (Gökçe) (2015)-Dizi

OYNADIĞI FİLMLER

O Şimdi Mahkum (Spiker) (2005)-Sinema

Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu (Prenses Maya) (2006)-Sinema

Romantik Komedi (Zeynep) (2010)-Sinema

Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda (Zeynep) (2013)-Sinema

Şuursuz Aşk (2019) - Sinema