Burhanettin Kocamaz'ın adaylığına kim itiraz etti?

Burhanettin Kocamaz'ın adaylığına kim itiraz etti?
İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, adaylığına yapılan itiraza ilişkin açıklamada bulundu. Kocamaz, "İtiraz edenleri biliyoruz" dedi.

İYİ Partiden Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamayınca Demokrat Partiden aday gösterilen Burhanettin Kocamaz, adaylığına itirazlarla ilgili, "Demokrasiye aykırı bir şekilde, bir insanın seçme ve seçilme hakkının elinden alınmaya çalışılması, demokrasi dışı bir olay. Ben mahkemenin, Yüksek Seçim Kurulunun vereceği kararı sabırla bekleyeceğim." dedi. 

Mahkemelere güvendiklerini ve İYİ Partiden adaylık başvurusunun geç yapılmasıyla ilgili konunun arkasında kim ya da kimlerin olduğunun mutlaka ortaya çıkacağını belirten Kocamaz, şöyle konuştu:

"Mahkemeye intikal etmiş durumda. Daha sonra Demokrat Partiden aday olmak durumunda olduk. Bu saatten sonra zaten biz ne sadece İYİ Partinin ne sadece Demokrat Partinin adayı değil, bütün siyasi tabanların, Mersin'in ortak adayıyız ancak bunu bile içlerine sindiremediler. Ben 'Bu adaylığa da itiraz olabilir, bu adaylığa itiraz eden her kimse bilinsin ki bu kumpasın arkasında onlar da var' ifademi kullanmıştım. Dün aynı ekipten 5 kişi itirazda bulunmuşlar ancak biz devletin mahkemelerine, seçim kuruluna, devletimize güveniyoruz. Demokrasiye aykırı bir şekilde, bir insanın seçme ve seçilme hakkının elinden alınmaya çalışılması, demokrasi dışı bir olay. Ben mahkemenin, Yüksek Seçim Kurulunun vereceği kararı sabırla bekleyeceğim. Böyle bir olayın Mersin halkının iradesine ipotek koymak olduğunu özellikle belirtmek istiyorum."

Bir gazetecinin "İtiraz eden kişileri biliyor musunuz?" sorusuna da Kocamaz, "Biliyoruz. Yani Cumhur İttifakı'nın MHP kanadındaki kişiler şu anda itiraz yapanlar. Sosyal medyada da görürsünüz Cumhur İttifakı'nın adayıyla boy boy resimleri de var. Ben mahkemeye, Türk halkının sağ duyusuna güveniyorum." yanıtını verdi.

"MERSİN'E HİTABE"

Öte yandan yaşanan liste krizini ardından Demokrat Parti'den seçimlere giren İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, Twitter hesabından yaptığı "MERSİN’E HİTABE" paylaşımıyla Mersinli seçmene hitap etti.

Açıklamasında "Bugün #Mersin Halkı olarak geçmekte olduğumuz ve birlikte vereceğimiz bu sınav Mersin'imizin demokrasi sınavıdır" diyen Kocamaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Değerli Mersinliler, Sevgili Hemşehrilerim Son günlerde yaşananları anlatmaya gerek yok, her şey herkesin gözleri önünde oluyor. Akıl ve vicdan sahibi herkes de yaşananları görüyor ve biliyor."

"#Mersin'imizi Dünya Kenti yapma yolundaki ülkümüzü çekemeyenler, sayısız hizmetlerimizi hazmedemeyenler, gelecek vizyonumuzdan gözleri kamaşanlar yolumuza her türlü taşı koymaya, boylarından büyük duvarlar örmeye devam ediyorlar."

"Bizler her zaman olduğu gibi seçimler demokrasi şöleni şeklinde olsun ister ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürürken; sayısız algı manipülasyonları ve haince tuzaklarla bu havanın dağıtılmak ve #Mersin’in oldu bittiye getirilmek istendiğine hep birlikte şahit oluyoruz."

"Rabbim neylerse güzel eyler. Bu kutlu yürüyüş,artık şahsımı aşmış ve bir #Mersin davası hâline gelmiştir. Bilinmelidir ki, önümüze konan engeller arşa da ulaşsa, biz o engelleri halkımızla birlikte aşmaya yeminliyiz. Engelleri, bugüne kadar aştığımız gibi yine birlikte aşacağız."

"Bugün #Mersin Halkı olarak geçmekte olduğumuz ve birlikte vereceğimiz bu sınav Mersin'imizin demokrasi sınavıdır."

"#Mersin'imizi eski pasif ve karanlık günlerine döndürmeye çalışan bu odakların kimler olduklarını elbette kesin olarak bilemiyoruz. Fakat var olduklarını, her yerde olduklarını ve her gün yeni tezgâhlar açtıklarını iyi biliyoruz."

İlgili Haberler