Bursa şebekesi 4 organizasyon ile 48 kişiyi yurt dışına kaçırdı!

Bursa''da ortaya çıkan; gri hizmet pasaportuyla insan kaçakçılığı skandalını anlatmaya kaldığımız yerden devam ediyorum....
İlgili yazı ekleri incelendiğinde de Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Bayhan imzalı 25 kişilik isim listesinin 28 Şubat 2019 tarihli yazıyla, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü''ne onay için gönderildiği görülmüş. Spor kulübünün 22 kişilik listesi olmuş size 25 kişi.
Bahse konu listede Salih Cantürk''ün masör olarak görülmesi üzerine; Türkiye Futbol Federasyonu ile İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü''nce Barbaros Spor Kulübü''nden lisanslı şahıslar ve kulüp derneği yöneticileri veya üyeleri kontrol edildiğinde Salih Cantürk adına rastlanılmamış.
25 kişilik listeden sadece 3 kişi kulüp üyesi diğerlerinin ise kulüple alakalarının olmadığı tespit edilmiş.
İnanılmaz değil mi?
Bu organizasyonları yapan kişiler hakkında yapılan titiz araştırmalar ve dinlemeler sayesinde her şey gün yüzüne çıkmış.
Peki, gelelim kendini istihbarat sorumlusu olarak tanıtan kişiye.
İ.B. adındaki kişi yapılan işlerin "Devlet adına yapıldığını" söyleyip kişi başı 5-7 bin Euro para talep ediyor ve meydana gelecek yasal sorunlarda da adliyelerde bağlantısı olduğunu söylüyor.
Hatta verilen ifadede aynen şöyle geçiyor:
"İ. isimli şahıs kendisini sürekli devletin istihbarat görevlisi olarak tanıtır. Çantasında silah ve yanında telsiz taşır. Kendisinin devlet içinde yetkili biri olduğunu ve direkt bakanlardan talimat aldığını konuşmalarında belirtir. Telefon konuşmalarında sürekli paşa ile görüştüm, polis ile görüştüm, bakan bey ile görüştüm şeklinde belirtir. Kişiler telefonunda paşa, başbuğ, komutan, polis, amir, müdür şeklinde kayıtlıdır. Ne derece de doğru olduğunu bilmiyorum. Şahıs sürekli değişik lüks araçlara biner, aracın arkasında oturur, özel şoför kullanır. Şahsı görsem teşhis edebilirim."
İfade devam ediyor…
"Hüseyin Liman, Belediyedeki bağlantıları sağlıyor. İşlemler bittikten sonra gri pasaportları almaya çalışıyor. Yine verilen ifadede Hüseyin bana, ''Bu şahısların yerlerini bana öğren, benim bağlantılarım kuvvetli, ben bu şahısları alır gelirim'' şeklinde söyledi. Hüseyin bana, ''yurt dışında, özellikle, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan ve bazı Orta Doğu ülkelerinde bağlantım var, bu ülkelerden turnuva ve etkinlik davetlerini ben yaptırıyorum ve Bursa Büyükşehir Belediyesi''ndeki tanıdığım aracılığı ile gri pasaport başvuru listesine ekletiyorum'' şeklinde söyledi. Tanıdığının kim olduğunu bilmiyorum, ismini bana söylemedi. Fakat daha önce de belirttiğim gibi, belediyenin Protokol bölümünde çalışan Mehmet diye birinin ismini duymuştum, ama kim olduğunu bilmiyorum."
Burada bahsedilen isim ise Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışanı Mehmet Baydar.
Hazırlanan iddianamede Hüseyin Liman ve Mehmet Baydar arasındaki tape yani konuşma kayıtları eklenmiş. Açıkça işlerin nasıl yapılacağı anlatılmış.
Hatta verilen bir ifadede "Buradaki Valilik artık gri pasaport başvurularını imzalamıyor, gri pasaport vermiyor, ben Şanlıurfa Belediyesi ile görüştüm, artık davet ve turnuvaları, Urfa Belediyesi üzerinden, yani gri pasaport işlerine buradan devam edeceğiz" deniliyor.
Sonrasında işleri büyütüyorlar.
İddianamede yine geçen bir durumdan aktarayım:
"Daha sonra bana ''Yurt dışına çıkmak isteyen, Avrupa vatandaşlığı almak isteyen kişi olursa, benim bazı ülkelerde bağlantım var, Bulgaristan ülkesine vatandaşlık ve oturum izni kişi başı 7.000 Euro, İtalya veya herhangi bir Avrupa ülkesi vatandaşlığı, oturum ve çalışma izni, kişi başı 15.000 Euro olarak ayarlayabilirim, bu şekilde kişi bulursan veya olursa, benimle irtibat kur, hatta bu konu ile bağlantılı olduğum kişi şu an burada, istersen seninle görüştüreyim'' şeklinde söyledi. Hüseyin, ''beni tekrar arayacağını, Salih Cantürk isimli şahsın Bursa''ya döndüğünü, başka bir telefon hattı kullandığını, kendisinin bu kişi ile irtibatlı olduğunu ve birlikte benimle görüşeceklerini'' söyledi ve ayrıldık."
Düşünün…
Bursa Büyükşehir Belediyesi üzerinden spor kulüpleri vasıtası ile yurt dışına gri pasaport ile insan kaçırılıyor.
Yapılan 4 organizasyonda bu şekilde yurt dışına çıkarılan insan sayısı 162, bu kişilerden dönmeyerek kaçan kişi sayısı ise 48!
Bu sadece yapılan bir soruşturmada ortaya çıkan bilgiler.
Peki, bu tür organizasyonlar ne kadar süredir yapılıyor?
Kaç kişi bu şekilde yurt dışına kaçırıldı?

Yazarın Diğer Yazıları