Bütün planlar alt üst oldu: Korona virüs ile ilgili şok gerçek ortaya çıktı

Bütün planlar alt üst oldu: Korona virüs ile ilgili şok gerçek ortaya çıktı
Çin'de yapılan bir araştırmada, korona virüs geçiren kişilerde oluşan antrikorun 3 ay kaldığı belirtildi. Bu nedenle, 'bağışıklık pasaportu' çalışmalarının da sekteye uğrayabileceği kaydedildi.

"Nature Medicine" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, Kovid-19 "bağışıklık pasaportları" kullanılmasının risklerini ortaya koyarken, sosyal mesafe ve yüksek risk grubundakileri tecrit etme gibi kamu sağlığı önlemlerinin uzun süreli uygulanması ihtiyacını destekledi.

KESİN DÜŞÜŞ GÖZLENDİ 

Araştırma çerçevesinde semptomlar görülen ve görülmeyen, IgG antikoru pozitif saptanan 74 hasta incelendi. Her iki gruptaki hastanın yüzde 90'ında enfeksiyonu izleyen 2-3 ay içinde antikor seviyelerinde keskin düşüşler gözlendi. Uzmanlar, hem semptomları gösteren hem de göstermeyen hastalarda antikor seviyelerindeki bu düşüşün ortalama yüzde 70'in üzerinde olduğunu bildirdi.

Araştırmanın, Çin Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezine bağlı Çongqing Tıp Fakültesinde görevli bilim insanları tarafından yürütüldüğü belirtildi.

BENZER SONUÇLAR ÇIKMIŞTI

ABD'de yapılan bir araştırma, belirti göstermeyen yeni tip korona virüs hastası kişilerin vücutlarının ürettiği antikorların, 3 ay içerisinde kaybolduğunu ortaya koymuştu. Araştırmada ayrıca antikorların "bağışıklık garantisi" gibi görülmemesi ve Kovid-19'u atlatanların, tekrar enfekte olma ihtimallerinin bulunduğunu vurgulanmıştı.