Büyük müjdedeki son iki dedikodu bombası… Bu bilgiler içeriden sızdı

Büyük müjdedeki son iki dedikodu bombası… Bu bilgiler içeriden sızdı
Enerji Bakanı Fatih Dönmez geçtiğimiz ay Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'de Ereğli açıklarında "Tuna-1" bölgesinde sondaj çalışmalarına devam ederken, kuyuda yapılmakta olan testlerde üst miyosen pliyosen yaşlı güncel kanal ve yelpaze sistemlerinden biojenik gaz bulguları tespit edildiği ortaya çıktı.

Fatih sondaj gemisi Tuna-1 bölgesinde Karadeniz Ereğli’nin yaklaşık 150 kilometre açığında faaliyetlerine devam ediyor. Tuna-1 kuyusu AR/TPO/3921 (Yassıhöyük-1 kuyusunun kazıldığı eski TPAO & CHEVRON ortak ruhsati) ruhsatının kuzey sınırında kazıyor.

Zonguldak kara sınırından yaklaşık 150 km açıkta olup 2000 metre su derinliği ve tahmini 3200 son derinliğine sahipken, kuyuda yapılmakta olan testlerde üst miyosen pliyosen yaşlı güncel kanal ve yelpaze sistemlerinden biojenik gaz bulguları tespit edilmiş olup testlerin devam ettiği belirtildi.

Karadeniz’de Türkiye sınırından 120 km uzaklıkta, Romanya sahalarının uzantısı gibi, 2000 m su derinliğinde, sondaj derinliği 2500 m (deniz tabanından) yapının büyüklüğü 350 km2, rezervinin belli olmadığı kaydedildi.

REUTERS: 20 YIL BOYUNCA TÜRKİYE’NİN İHTİYACINI KARŞILAYABİLİR

Öte yandan Reuters’ın Türk kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Karadeniz’de doğal gaz keşfedildi ve bu keşfin 20 yıl boyunca Türkiye’nin enerjisini karşılayabileceği ifade edildi.

Bir Türk yetkili de Batı Karadeniz’de bulunan ve Tuna-1 olarak bilinen arama bölgesinde doğal gaz bulgusunun olduğunu, 800 milyar metreküp rezerv ve Türkiye’nin ihtiyacını karşılayabileceğini belirtti.