ByLock sanıkları tahliye edilebilir

ByLock sanıkları tahliye edilebilir
Başsavcılık'tan yapılan açıklamaya göre, tek delil olarak irade dışı yüklenmiş Bylock olan sanıkların tahliye edilebileceği bildirildi.

11 bin 480 GSM numarasının, kullanıcı iradesi dışında ByLock'a yönlendirildiği tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, FETÖ soruşturmaları kapsamındaki detaylı inceleme sonucunda, bağlantı veri parametreleri bakımından benzer özellik taşıyan 11 bin 480 GSM numarası kullanıcısının ByLock IP'lerine yönlendirildiklerinin tespit edildiği kaydedildi.

FETÖ'nün bu yöntemi gerçek kullanıcıları gizlemek için kullandığı belirtildi.

Bu kişilerin hukuki durumlarının soruşturma makamlarınca yeniden değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCISI: BİN KİŞİ İÇİN TAHLİYE TALEP EDECEĞİZ

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksek Kocaman yaptığı açıklamada ByLock'un en büyük delillerden biri olduğunu belirterek, "Bu konuda hiçbir değişiklik yok. Mor Beyin yazılımıyla ByLock'a yönlendirildiği tespit edilen ve farklı illerde tutuklu bulunan yaklaşık bin kişinin, haklarında başka hiçbir delil yoksa tahliyesini talep edeceğiz" dedi.

YAZILIMI YAPAN KİŞİ ESKİ TÜBİTAK ÇALIŞANI

Kocaman "Mor Beyin yazılımını yapan Kemalettin Cengiz Erbakırcı, 15 Temmuz darbe girişiminden 4 gün sonra yurtdışına kaçmış. Eski TÜBİTAK çalışanı Erbakırcı'nın bu işin en büyük sorumlularından olduğunu düşünüyoruz. Bu kişi hakkında soruşturma başlattık, hakkında yakalama kararı çıkarttık" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler