Çalhanoğlu'na bir darbe de takımından

Çalhanoğlu'na bir darbe de takımından
Leverkusen kulübü yönetimi, Trabzonspor'un şikayeti üzerine dört ay sahalardan men ve 100 bin Euro da para cezasına çarptırılan Hakan Çalhanoğlu'nun dört aylık ücretini kesmeyi görüşmek üzere pazartesi toplanıyor.

FİFA'nın verdiği cezayı CAS onaylayınca Hakan Çalhanoğlu dört ay sahalardan men cezası aldı. 100 bin Euro da para cezasına çarptırıldı. Cezanın gerekçesi ise Hakan'ın 2011 yılında Trabzonsporla yaptığı sözleşmenin gereklerini yerine getirmemesi.

Hakan Trabzonspor ile sözleşme imzaladıktan sonra o dönemde formasını giydiği Karlsruhe ile anlaşmasını yenilemişti. Hakan'ı şimdi yeni bir sıkıntı daha bekliyor. Kulübü Leverkusen, dört ay boyunca forma giyemeyecek olan Hakan'ın durumunu görüşmek üzere pazartesi toplanacak.

Leverkusen yöneticileri pazartesi günü yapacakları toplantıda Hakan'ın dört ay boyunca oynayamayacak olmasından dolayı ödeyecekleri aylık ve sabit ücretinden kesintiyi ele alacak. Hakan Leverkusen'de maç başına ücret ve puan primi dışında aylık ve yıllık sabit ücret de alıyor. Yönetim, dört ay boyunca forma giyemeyecek futbolcunun ücretinde ne kadar kesinti yapacaklarını ve buna hakları olup olmadığını ele alacak.

Konuyla ilgili konuşan Leverkusen Kulüp Müdürü Michael Schade “Bizim dahil olmadığımız bir durum. Konuyla ilgili cevaplanması gereken çok soru var. Hakan'ın antrenman durumunu açıklığa kavuşturmamız lazım. Ücret durumunu görüşeceğiz. Konunun muhataplarıyla görüşmeler yapılacak. Hukukçularımız da hazır bulunacak” dedi.