Camilerin ibadete açılacağı tarih belli oldu. Camiler ne zaman açılacak? Camiler açılıyor mu?

Camilerin ibadete açılacağı tarih belli oldu. Camiler ne zaman açılacak? Camiler açılıyor mu?
Korona virüs salgınının ardından adım adım normalleşme sürecine girilirken, milyonlarca vatandaş, “Camiler ibadete ne zaman açılacak? Camilerde ne zaman toplu namaz kılınabilecek? Camiler ne zaman açılacak?” sorularını sıkça aratmaya başladı. Camilerin 12 Haziran’da açılacağı belirtilirken, Diyanet yetkilileri, görüşmelerin ve değerlendirmelerin devam ettiğini dile getirdi.

Korona virüsle mücadele kapsamında 19 Mart’ta camiler toplu ibadete kapatılmıştı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın imzasıyla 81 il müftülüğüne gönderilen yazıda, korona virüsün yayılma tehlikesine karşı Cuma namazı ile vakit namazlarının cemaatle kılınması hususunda alınan kararla ilgili oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için geçici süreliğine yasaklanmıştı.

Milyonlar vatandaş, “Camiler ne zaman açılacak? Camiler ibadete ne zaman açılacak? Camilerde ne zaman toplu namaz kılınacak?” sorularını aratırken, Diyanet yetkililerinden son dakika açıklaması geldi.

AVM’lerin, berberlerin, kuaförlerin ve güzellik salonlarının 11 Mayıs’ta yeniden açılmasının ardından “Camiler cemaatle toplu namaz kılınmaya açılabilir mi?" şeklinde vatandaşlarda bir beklenti oluşmaya başladı.

GÖZLER FAHRETTİN KOCA’DA

İnternet Haber’de yer alan habere göre, açıklama yapan Diyanet yetkilileri, camilerin özellikle AVM'lerin ve diğer alanların açılması ile ilgili mukayese edilmesini pek doğru bulmuyor. Toplu olarak yapılacak ibadet sırasında doğacak riskler sebebiyle camilerin durumunun daha farklı olduğu ifade ediliyor. Diyanet yetkilileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın AVM'lerin açılması konusunda "kapatma kararını kendileri almıştı, açılma kararını da kendileri verecek" sözlerini de hatırlatarak camilerin de bu noktada AVM ve işletmelerden ayrıştığına dikkat çekiyor.

CAMİLERDE NE ZAMAN TOPLU NAMAZ KILINABİLECEK?

Sağlık Bakanlığı ile sürekli görüşme ve koordinasyon halinde süreçle ilgili çalışmaların yürütüldüğünü aktaran yetkililer, takvimle ilgili süreç belirlenirken ilgili kurumların tavsiyeleri doğrultusunda hareket edileceğine atıf yaptılar. Yetkililer ayrıca bu zamana kadar cemaatin sağlığının hiç bir şekilde riske atılmaması konusunda titizlikle çalışmalar yapıldığını ve aynı hassasiyetle süreci değerlendireceklerine vurgu yaptılar.

CAMİLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Camilerin yeniden toplu ibadete açılması konusunda AKP, MKYK'da da dile getirilen ve kamuoyunda da gündeme gelen 12 Haziran tarihi ile ilgili bir takvim gündeme gelmişti. Adım adım normalleşme sürecinin ardından, Korona Virüs Bilim Kurulu’nun onayıyla birlikte camilerin 12 Haziran’da açılacağı iddia edildi.