Çanakkale'de 6 deniz yıldızı fosili ele geçirildi. 4 gözaltı var

Çanakkale'de 6 deniz yıldızı fosili ele geçirildi. 4 gözaltı var
Çanakkale'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda milyonlarca yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen 6 deniz yıldızı fosili ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı.

Emniyet güçleri, tarihe ışık tutan ürünlerin kaçırılmasına karşı yürüttüğü operasyonlara devam ediyor. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 şüphelinin, 2 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen deniz yıldızı fosilini satmaya çalıştığını belirledi.

4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI 

Harekete geçen ekipler, düzenledikleri operasyonla 6 deniz yıldızı fosilini ele geçirirken, şüpheliler M.V., B.Ç., K.T. ve A.S.’yi gözaltına aldı. Daha önce de ellerinde bulundurdukları bir deniz yıldızını satmaya çalışırken polise yakalanan M.V., B.Ç. ile diğer şüpheliler hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefetten işlem yapıldı. 

canakkalede-6-deniz-yildizi-fosili-ele-gecirildi-7641-dhaphoto2.jpgcanakkalede-6-deniz-yildizi-fosili-ele-gecirildi-7641-dhaphoto1.jpg