Canikli: "Dengeleri bozacak bir durum yok"

Canikli: "Dengeleri bozacak bir durum yok"
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, doların rekor üstüne rekor kırmasının ardından yaptığı açıklamada "Ekonomide dengeleri bozacak bir durum yok" dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Şu anda ekonomide dengeleri bozacak bir olumsuzluk yok ve olmayacak. Çünkü her şey piyasa şartlarında oluşuyor. Daha önce 3'ün üzerine çıktı. 3,1'i geçti, 3,2'ye çıkmıştı, sonra 2,9'lara geldi, sonra tekrar çıktı, geldi böyle dalgalanıyor. Bu da son derece doğal." dedi.

"DOLARIN ÇIKMASI SON DERECE DOĞAL"

"Piyasa böyle oluşuyor" diyen Canikli şöyle devam etti:

"Daha önce 3'ün üzerine çıktı. 3,1'i geçti, 3,2'ye çıkmıştı, sonra 2,9'lara geldi, sonra tekrar çıktı, geldi böyle dalgalanıyor. Bu da son derece doğal. Ama önemli olan şu; hiçbir müdahale olmadan tamamen piyasa şartlarında dengeleniyor. Bu çok önemli. Hiçbir müdahale yok, hiçbir şeye. Ne kurun fiyatına, TL fiyatına, dövizin fiyatına, ne bankacılık sistemine, ne sermaye piyasalarına hiçbir müdahale olmaksızın piyasanın oluştuğu seviye bu. Merkez Bankası müdahale bile etmiyor satış yönünde. Dövizi satarak dengelemeye çalışmıyor. Hiçbir müdahale olmadan oluşan fiyat bu. Buna benzer bir gelişme olduğu zaman bütün ekonomilerde Merkez bankaları piyasaya döviz sürüyorlar. 2008 krizinden sonra çok kısa sürede içinde Merkez Bankası Ruble'nin değer kaybını önlemek için 100 milyar dolardan fazla piyasaya para sürmüştü ama engelleyememişti. Şu anda Merkez Bankası piyasaya döviz bile satmıyor. Belki ufak tefek piyasa şartlarındaki hariç... Piyasa böyle oluşuyor. " dedi.

İlgili Haberler