CAS’ın Galatasaray kararı PSG’ye yaradı

CAS’ın Galatasaray kararı PSG’ye yaradı
Galatasaray’ın CAS’a yaptığı itiraz sonrası gelen olumlu yanıt Avrupa’nın dev kulüplerinden birinin yüzünü güldürdü. Fransa devi PSG de sarı kırmızılılar ile aynı gerekçe ile CAS’a başvuru yapmıştı. Kararın Fransız devi için de emsal olması bekleniyor.

Galatasaray'ın UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarıyla ilgili Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a yaptığı itirazın kabul edilmesi benzer bir süreçten geçen Paris Saint Germain'i de sevindirdi.

UEFA, geçtiğimiz ekim ayında Galatasaray ile yaptığı Finansal Fair Play anlaşmasının yeniden incelenmeye alındığını açıklamış ve Sarı Kırmızılı kulüp de Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a itirazda bulunmuştu.

CAS'ın dün açıkladığı kararla Galatasaray'ın itirazının kabul edildiğini duyurmuş ve kulübün FFP bağlamında daha önce yaptığı anlaşmanın devam etmesi gerektiğine hükmetmişti.

Mahkemenin verdiği bu karar, Fransız devi Paris Saint Germain'i de sevindirdi. Zira PSG de tıpkı Cim Bom gibi dosyası yeniden inceleneceği için CAS'a başvurmuştu.

Fransız basınında çıkan haberlerde PSG'yi savunan hukukçularının kendi davalarında Galatasaray ile ilgili kararı örnek göstereceği ifade edildi.

İlgili Haberler